Tweede Park Valkenberg: Park Kesteren

Het ‘zusje’ van Park Valkenberg gaat vorm krijgen. Nabij kinderboerderij De Sik en het ernaast gelegen Cruijff Court: Dat is ongeveer de locatie waar het toekomstig Park Kesteren komt te liggen. 


In de begroting voor 2022 trekt de gemeente Breda een half miljoen euro extra uit voor het klimaat uit het Klimaatfonds. De lokale partij GroenLinks heeft hier de laatste drie jaar hard voor gestreden. 


Nu is de wijk Haagse Beemden sowieso al behoorlijk groen, maar het kan altijd beter. Veel groen in die wijk is slecht onderhouden en er is weinig variatie. Een goed en stabiel ecosysteem, groot of klein, heeft juist baat bij veel variatie. De werkgroep Netwerk Haagse Beemden is volop bezig om hier verbetering in aan te brengen. De werkgroep stelt onder andere voor om plekken door heel de wijk aan te leggen die attractief zijn om elkaar te ontmoeten en kinderen te laten spelen. Er zijn inmiddels al plannen voor grotere parken in de wijk waar je graag een paar uurtjes naar toe gaat. Dat zijn plekken om te spelen, te sporten, te picknicken of gewoon in het zonnetje te zitten. En dat alles in een groene omgeving. Een groene omgeving die kansen biedt voor verkoeling tijdens hete perioden, maar die ook als buffer dienen om water vast te houden en te grote verhitting tegen gaan. Eén van die plekken, parken, wordt het Park Kesteren. 


Kansenkaart

Voor dit toekomstige park is al een ‘kansenkaart’ aangemaakt. Uiteraard gaat de werkgroep Netwerk Haagse Beemden het gesprek aan met de omwonenden. Zo worden die ook betrokken bij het definitieve ontwerp van het Park Kesteren.[n]