BredaGym team C pakt het brons
BredaGym team C pakt het brons Foto: Chantal Jorna

Brons voor BredaGym op eerste NK kwalificatie

BREDA - Eindelijk was het weer zo ver! Na ruim 1,5 jaar mochten de turnsters van BredaGym weer op een wedstrijd in actie komen. 


Even leek het afgelopen week toch nog mis te gaan toen er nieuwe maatregelen aangekondigd gingen worden. Gelukkig mochten de turnsters, die tussen de 8 en 15 uur per week trainen, al dan niet met zeer weinig toeschouwers, deelnemen aan de eerste NK kwalificatie teams in Eelde (bij Groningen) en individueel in Reuver. En dat was niet zonder succes.


Uitslagen

Het team in supplement C, bestaande uit Jiska Bishop, Saar van Hemert Luna van de Westelaken en Lieve van de Vijver turnde vorige week naar het brons in Eelde. Afgelopen weekend was het senior turnster Anouk Helmer, die 3 jaar geleden nog haar voorste kruisband afscheurde, die individueel met het brons aan de haal ging. Teamgenootjes Nikki Meeuwissen en Sofie Hamelink (uitkomend voor MTV-BredaGym) eindigde beide nét buiten het podium op een 4e plaats. Dorine eindigde hier 15e en Veerle 16e. Een weekend eerder turnde Sofie en Nikki samen met Mees de Guchteneire en Britt Ommering (Beide ook MTV-BredaGym) nog niet de beste wedstrijd en eindigde daarmee op een 5e plaats in supplement B. Veerle Clavan, Dorine Berends, Carmen Kentrop, Fiona Lanser en Emma Monteban turnde in dit zelfde supplement naar de 6e plaats. Fiona en Carmen, beide senior in supplement C, turnen in teamverband een niveautje hoger.In Reuver mochten ze zich op de individuele wedstrijd in hun eigen niveau meten aan hun concurrenten. Fiona werd hierbij knap 4e en ook Carmen, die ook een lange tijd door blessures gehinderd is geweest, eindige knap in de top 10 op een 8e plaats.Bij de junioren turnde Emma, Saar, Jiska en Lieve in de individuele kwalificatie.Alle vier turnde ze een gedegen wedstrijd, met hier en daar zelfs weer een nieuw element. Emma en Jiska eindigde beide op een 6e plaats. Lieve werd 12e en Saar (die nog aangepast turnde door een enkelblessure van 2 weken geleden) eindigde op de 10e plaats.


Voor de groep acrogymnasten start het seizoen komend weekend in het gemeentelijk sportcentrum de Scharen, waar BredaGym de Breda Open Acrobatics Cup organiseert. Liefst 500 deelnemers uit heel Nederland en België mogen hier in actie komen in de vier hoogste niveaus. Twee weken later organiseert BredaGym De Turn Totaal Breda Cup.[n]