Huldiging Belgisch kampioenschap meisjes tot 16 jaar.
Huldiging Belgisch kampioenschap meisjes tot 16 jaar. Foto: Harold van Irsel

Zwemvereniging SBC2000 on tour

BREDA - Van 5-7 november vond in Aken (Duitsland) de strijd om de Ulla Klinger cup plaats. Op deze hoog aangeschreven internationale wedstrijd was SBC2000 met twee springsters vertegenwoordigd.


Nikki Jansen en Clarissa Henst deden op drie onderdelen mee. Beide dames sprongen op zowel de 1 als op de 3 meter plank en gezamenlijk deden ze mee aan de synchroon wedstrijd op de 3 meter plank.

Clarissa sprong heel constant op alle drie de onderdelen. Nikki sprong wat minder op de 1 meter plank maar wist zich later op de dag te herpakken in de synchroon wedstrijd, samen met Clarissa. Op de tweede wedstrijddag wist ze beslag te leggen op een mooie 4e plaats in het sterke internationale veld.


Aalst
Op 11 november geen carnaval voor SBC2000 maar de open Belgische kampioenschappen Schoonspringen in Aalst.

In het splinternieuwe bad, geopend in oktober 2021, traden naast de crème de la crème uit België ook vertegenwoordigers uit Nederland (Breda en Den Haag) aan.


'Nikki Jansen open Belgisch kampioen'


Als regerend kampioen bij de meisjes tot 14 jaar was Nikki Jansen er op gebrand haar om na een jaar vrijwel zonder wedstrijden haar titel te verdedigen. Zowel op de 1 als op de 3 meter wist Nikki, nu bij de meisjes tot 16 jaar, overtuigend de titel van open Belgisch kampioen te pakken. Als kers op de taart wist ze ook nog beslag te leggen op de gouden medaille bij de dames (vanaf 18 jaar) op de 1 meter en op de zilveren medaille bij de dames op de 3 meter plank. Hiermee zette ze haar succesvolle optreden van een week eerder in het zwaar bezette toernooi in Aken (4e plaats op 3 meter) voort.

Ook Clarissa Henst wist het goede optreden in Aken een mooi vervolg te geven in Aalst. Met twee zilveren medailles bij de meisjes tot 16 jaar, zat ze Nikki op de hielen.

Bij de meisjes tot 12 jaar veroverde Frederieke Henst de zilveren medaille op de 1 meter plank. Op de 3 meter plank verspeelde ze ma een mindere laatste sprong haar kans op goud en moest ze genoegen nemen met de bronzen plak.


Geslaagd
Met 8 medailles (3 goud, 4 zilver en 1 brons) kan SBC2000 terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd in België.[n]