Gemeente trakteert via Martijn Klaassen de vrijwillige knotters
Gemeente trakteert via Martijn Klaassen de vrijwillige knotters Foto: Joop van Riet

Breda verrast vrijwillige knotters met appelflappen

BREDA - De natuur langs de Mark kreeg afgelopen weekend een steuntje in de rug door de vrijwilligers van natuurverenigingen. Zij besloten zaterdag om samen de knotwilgen bij de fietstunnel een 'knipbeurt' te geven, om zo gemeente Breda bij te staan met het natuurbehoud. Als bedankje werden de vrijwilligers verrast met appelflappen.


De vrijwilligers van de West Brabantse Vogelwerkgroep en IVN Mark&Donge werden afgelopen verrast met appelflappen nadat zij de knotwilgen flink bij hadden geknipt. Op die manier wordt er een stukje natuur van de Markdal behouden. Met het knippen van de wilgen staan de vrijwilligers de gemeente Breda bij met het natuurbehoud. De gemeente was erg blij met het gebaar, en trakteerde de 'knotters' op appelflappen.

De knotwilgen zijn een aangename nestplaats voor de fauna in het gebied langs de Mark. Vogels nestelen zich graag tussen de takken en ook veel insecten zoeken er graag hun plekje. De knotwilgen zijn dan ook een belangrijke toevoeging voor de natuur, het landschap en de biodiversiteit. Om de vier jaar moeten ze geknot worden, om te voorkomen dat de takken te zwaar worden en de boom als gevolg omvalt.[n]

Knotten in de natuur doe je voor je plezier, zegt Ria Voermans
Ook de A58 geniet mee, van het werk van coördinator Rob Fisscher