Donderdag 25 november

Creatieve middagen

13:30 | Buurthuis Gageldonk

Wekelijkse bijeenkomsten voor iedereen die creatief bezig willen zijn, met makkelijke projecten. Kosten: 2,50 euro. Graag van te voren even aanmelden i.v.m. bestellen van de hoeveel materialen naar: e.beverwijk@ziggo.nl

 

Taxatie oude boeken

14:00 | Bastion Hotel

Op donderdag 25 november vindt er een taxatiemiddag plaats in het Bastion Hotel in Breda. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Bezoekers zijn van harte welkom in het restaurant van het hotel, Lage Mosten 4 op donderdag 25 november van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl.


14+ inloop jongerencentrum Galaxy

15:30 | Jongerencentrum Galaxy

Ben jij 14+ en opzoek naar een locatie om met je vrienden te chillen in de omgeving Haagse Beemden? Kom een keer langs om te tafelvoetballen, pingpongen, playstationen, film te kijken, of de studio in te duiken. Voel je thuis in de Galaxy!

 

Stop geweld-Orange the World

18:00 | Grote Markt

In de dagen 25 november t/m 10 december is er aandacht voor het geweld, vaak huiselijk, tegen vrouwen, meisjes, kinderen in het algemeen. De Verenigde Naties noemt dit Orange the World. In Nederland is Breda dit jaar aangewezen om Orange the World officieel te starten. Plaats: Grote Markt om 18.00 uur. Als vrouwenclubs in Breda, in dit geval de samenwerking van Zonta, VVAO en Soroptimist Club Breda, ondersteunen we maar al te graag Orange the World.

 

Vrijdag 26 november

Oecumenisch Coventry middaggebed

12:00 | Grote kerk

Vrijdag 26 november, 12:00-12:30 uur. Oecumenisch Coventry middaggebed (Raad van Kerken Breda). Grote Kerk Breda. Voorganger: pastor F. van Berkum

 

Jubileumconcert s’OTTOvoces

20:30 | Grote kerk

Op vrijdagavond 26 november vindt in de Grote Kerk Breda het Jubileumconcert van vocaal ensemble s’OTTOvoces plaats! Het concert begint om 20.30 uur en de inleiding om 19.45 uur. Kaarten zijn te koop via www.sOTTOvoces.nl.

 

Zaterdag 27 november

Speculaasweekend molen De Korenbloem

10:00 | Molen de Korenbloem

Hobbybakker Marc van den Wijngaard bakt in molen De Korenbloem op zaterdag 27 en zondag 28 november tussen 10.00 en 16.00 uur weer heerlijke verse speculaas met ingrediënten van de molen. Voor de thuisbakkers is er ook kant-en-klaar deeg verkrijgbaar.

 

Ontbijt met de Sint

9:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Zaterdag 27 november ontbijt met Sinterklaas. Vanaf 9:00 uur ontvangt Sinterklaas de kinderen om samen met hem heerlijk te ontbijten. Natuurlijk heeft de Sint een Cadeautje bij. Meld je aan op www.sinterklaasbezoekbreda.nl/ontbijt

 

Solo expositie Anouk Veerkamp

13:00 | Oude postkantoor

Op 27 november 2021 om 13:00 uur opent Anouk Veerkamp haar expositie: “I don’t want to sleep, I want to paint”. De expo laat werk zien wat gemaakt is in de periode van corona, een gekke, wilde en onzekere tijd.


Optreden ROX

16:00 | Café Het Hijgend Hert

ROX brengt akoestische bewerkingen van bekende pop/rock nummers. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Reserveren kan via jamosgatso@hotmail.com

 

Concert Cantabile Plus

16:00 | Sacramentskerk

Het gemengd seniorenkoor Cantabile Plus bestaat 15 jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijk concert op zaterdag 27 november om 16 uur in de Sacramentskerk (Zandberglaan, Breda). Vrolijke en bekende liederen passeren de revue naast enkele uit het klassieke repertoire. Dit alles als vanouds achter de vleugel begeleid door Jan Damen, de vaste pianist bij kooruitvoeringen van Cantabile Plus. Voor een concert nodigt Cantabile Plus altijd gastmusici uit. Deze keer komen de vier enthousiaste leden van het ensemble Famuze met ons koor meespelen. De kaartverkoop is aan de ingang van de Sacramentskerk. Hier wordt ook voor toegang de QR-code gescand of een negatief coronatestbewijs, dat niet ouder is dan 24 uur.


Zondag 28 november

R.K. kerkdienst St.Laurentiuskerk

9:30 | Sint Laurentiuskerk

R.K. kerkdienst St. Laurentiuskerk Ulvenhout, voorganger kapelaan T.Nguyen

 

Diensten

10:00 | Kerken

Protestantse Kerk Ginneken  Zondag 28 november eerste Advent, 10.00u dienst van Schrift en Maaltijd van de Heer, voorganger ds. Marloes Meijer organist Gijs van Spankeren.  28 november, Lucaskerk, Tweeschaar 125. Kerk gesloten. Gezamenlijke dienst in Markuskerk. Markuskerk, Hooghout 96, aanvang dienst 10:00 uur: ds. T. van Prooijen. Johanneskerk, Dreef 5, aanvang dienst 10:00 uur: ds. J. Breure (Heerjansdam). Sacramentskerk: 1e zondag van de Advent. 11.00 uur: Viering van Woord en Gebed. Na afloop gelegenheid om op Corona-afstand een kopje koffie of thee te drinken. 

 

Tientjes wandeling 

13:00 | Restaurant de Boschwachter

Zondag 28 november, doe mee aan de gratis Tientjeswandeling elke laatste zondag van de maand. Het gaat daarbij vooral om het onderling contact en de gezelligheid. Daarom wordt er ook halverwege gepauzeerd om samen wat te eten en te drinken. Graag tevoren aanmelden i.v.m. traktatie in de pauze, in ons en uw eigen belang (want vol=vol) bij Leo: alleblasleo9@gmail.com en 076 5223639 Verzamelen om 13 uur bij Restaurant de Boschwachter, Huisdreef 4.

 

Sinterklaas op bezoek in Heuvelkwartier

13:45 | ontmoetingscentrum De Vlieren

In het ontmoetingscentrum de vlieren gelegen aan het Mgr. Nollesplein 1 te Breda komt op zondag 28 november sinterklaas voor alle kinderen in de buurt op bezoek. Hij wordt om 13.45 verwacht, het evenement vindt in de grote zaal plaats. Daarbij wordt er ook een kleine kermis georganiseerd met dans en muziek verzorgt door dj Berry. De toegang is gratis boven de 13 jaar, qr-code verplicht. Voor ieder kind is er wat lekkers.

 

Anglicaanse hymnen, anthems

15:00 | Sint-Laurentiuskerk

Uitgevoerd door het Concertkoor Breda o.l.v. Geert van den Dungen m.m.v. Charlotte Munnik (sopraan) en Hennie Vaatstra (orgel)

 

Virtuoze piano

16:00 | Sacramentskerk

Zondag 28 november geeft Martin Oei een pianorecital in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan 58 in Breda. Aanvang 16.00 uur. Martin Oei is geen onbekende in de Sacramentskerk. Hij genoot pianoles bij Jelena Bazova (vaste organiste van de Sacramentskerk en docent aan Fontys Hogeschool, Young Musicians Academy). Inmiddels heeft Martin zijn vleugels uitgeslagen, vele prijzen op zijn naam staan en is hij een begrip geworden in de muziekwereld. Aanvang: 16.00 uur, toegang gratis, collecte aan de deur.

 

Dinsdag 30 november

Groot Bredaas Fietsdebat

20:00 | Gemeenschapshuis Zandberg

Op de avond van 30 november, 20.00-22.00 uur, organiseert de Fietsersbond Breda in gemeenschapshuis de Zandberg het Groot Bredaas Fietsdebat. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend voorjaar willen wij graag van alle politieke partijen weten wat hun standpunten zijn ten aanzien van de fiets, de fietser en het fietsbeleid in de gemeente Breda. Daarom dagen we die avond alle partijen die voor de verkiezingen van 16 maart 2022 in de race zijn, uit om live met elkaar in debat te gaan. De avond is kosteloos.