Goud voor Frederieke Henst.
Goud voor Frederieke Henst. Foto: harold van Irsel

Zwemvereniging SBC200 tourt verder

BREDA - Na het succesvolle optreden in Aken (Duitsland) en Aalst (België) vond op 21 november een internationale wedstrijd in Den Haag plaats. Met twee nieuwe springsters (Denise Spoorenberg en Petra Sloots), met een geblesseerde springster (Nikki Jansen), een in vorm zijnde springster (Frederieke Henst) en zonder de geblesseerde Clarissa Henst werd gestreden om het eremetaal.


De wedstrijd begon goed met winst voor Frederieke Henst bij de meisjes tot 12 jaar. In deze wedstrijd nam ze revanche op Ottilie die in Aalst nog het goud voor haar neus wegkaapte. Bij de meisjes tot en met 13 jaar deed Denise goed mee en eindigde heel knap  in de brede middenmoot. Hierna mochten de dames vanaf 50 jaar hun programma tonen op de 1 meter plank. Petra Sloots pakte een knappe 2e plaats en daarmee het zilver.

In de groep meisjes tot 16 jaar deed Nikki Jansen ondanks haar blessure mee. Na een week zonder training, begon ze aan de wedstrijd waarbij ze maar één arm goed kon gebruiken. Ondanks deze handicap wist ze de derde plaats te veroveren op slechts 1,05 punten, op een totaal van 187,90, van de winnares. Hiermee voelde de bronzen medaille , ondanks alle pijn tijdens de wedstrijd, toch een beetje aan als goud.

De komende weken gaan Frederieke, Clarissa en Nikki , voor zover de COVID-19 maatregelen en de blessures het toelaten zich voorbereiden op het (open) Brabantse kampoenschap op 16 januari in het eigen bad , "De Wisselaar” in Breda, waarna van 3 t/m 6 februari in Eindhoven de Eindhoven Diving Cup plaats vind, waar naast de medailles ook een plaats in de nationale selectie te verdienen is.[n]