Afbeelding
Foto: Julot van Opstal

Afgelopen week kondigde het kabinet de avondlockdown aan. Dat betekent dat bijna alles om 17.00 uur moet sluiten. De maatregelen hebben op Cas (21), eigenaar van restaurant 5. By Cas, heel veel invloed.

 

"Sinds wij open zijn er altijd al maatregelen geweest. Het is dan weer wel, dan weer niet. Wij zijn er dus al wel een beetje aan gewend en we willen gewoon positief blijven. We moeten nu alleen wel ineens iets gaan verzinnen wat we in de avond willen doen. Ons publiek kwam altijd pas rond half zeven of zeven uur en zij zaten er dan tot twaalf uur, dus dat is nu wel erg lastig. We moeten nu gewoon even gaan kijken wat we nu dan tot vijf uur wel kunnen doen.” Cas had het toch liever anders gezien. "Naar mijn mening hadden ze beter gewoon alles even dicht kunnen gooien ongeveer twee weken. Ik heb namelijk niks aan vijf uur. Ik geloof ook niet dat de besmettingen in de horeca zitten.” 

Als horecaondernemer baalt Cas enorm van de nieuwe maatregelen. "Dit gaat nog zeker drie maanden duren. Ik houd het dan gewoon niet meer vol of er moeten vanuit de overheid hele stevige steunpakketten komen. Vorige keer mocht ik daar zelfs geen gebruik van maken omdat ik starter was. Die anderhalve meter afstand gaat handhaven gaat hier trouwens ook niet lukken. We moeten nu dan denk ik wel inzetten op de lunch. Misschien dat we iets gaan doen met take-away, daar zijn we nog niet echt over uit.”[n]