Woensdag 15 december

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. Kleding voor het seizoen, feestkleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengst is bestemd voor de op- en inrichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl

 

‘Gesprek rondom de Bijbel’

14:30 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Na koffie of thee, wordt met elkaar een gedeelte uit de Bijbel gelezen (thematisch, Bijbelboek of persoon). Samen gaan we in gesprek. Deze bijeenkomsten zijn gratis en voor jong en oud.

 

Adventsdienst in de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

16:30 | Laurentiuskerk

Woensdag 15 december: 16.30u oecumenisch avondgebed. Deze en voorgaande diensten zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl; een complete liturgie staat op de website: Protestantsegemeenteginneken.nl onder “zondagdiensten”.

 

Donderdag 16 december

Creatieve middagen

13:30 | Buurthuis Gageldonk

Wekelijkse bijeenkomsten voor iedereen die creatief bezig willen zijn, met makkelijke projecten. Kosten: 2,50 euro. Graag van te voren even aanmelden i.v.m. bestellen van de hoeveel materialen naar: e.beverwijk@ziggo.nl

 

14+ inloop jongerencentrum Galaxy

15:30 | Jongerencentrum Galaxy

Ben jij 14+ en opzoek naar een locatie om met je vrienden te chillen in de omgeving Haagse Beemden? Kom een keer langs om te tafelvoetballen, pingpongen, playstationen, film te kijken, of de studio in te duiken. Voel je thuis in de Galaxy!

 

Vrijdag 17 december

Oecumenisch Coventry Middaggebed

12:00 | Grote kerk

Vrijdag 17 december, 12.00-12.30 uur: Oecumenisch Coventry middaggebed (Raad van Kerken Breda). Grote kerk Breda. Voorganger: ds. J. van Kempen.

 

Biesdonk voor Ouderen Kerstbingo

13:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 17 december is er weer een gezellige Bingo bij Biesdonk voor Ouderen in Gemeenschapshuis de Biesdonk. Heb jij zin om een gokje te wagen? Vanaf 13:00 uur is de zaal open. We vragen wel om een Coronatoegangsbewijs.

 

Zaterdag 18 december

Verzamelruilbeurs

13:00 | De Blaker

Postzegelvereniging Breda organiseert op zaterdag 18 december een postzegelruil en verzamelbeurs in de Blaker, Graaf Hendrik lll plein 128, Breda.Open van 13.00 uur tot 16.00 uur. Toegang € 1,- en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl. Entree alleen mogelijk met QR code en mondkapje.

 

Kerkdiensten Augustinusparochie

15:30 | Augustinusparochie Breda

15.30 uur Franciscuskerk: Eucharistieviering, R. Lobo s.v.d.

 

Zondag 19 december

Kerkdiensten Augustinusparochie

9:00 | Augustinusparochie Breda

Lucaskerk: 09.00 uur R. Supardi s.v.d. Willibrorduskerk: 09.30 uur woord- en communieviering Franciscuskerk: 10.30 uur R. Supardi s.v.d. Michaelkerk: 11.00 uur G. Razon s.v.d en S. de Koning, gezinskatechese; 13.00 uur R. Lobo s.v.d. (Engelstalig).

 

Zondagse activiteit

10:30 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

1e, 3e en 5e zondag: Bijbelse overdenking 2e en 4e zondag: Bijbeluurtje.


 

R.K. kerkdienst St.Laurentiuskerk

9:30 | Sint Laurentiuskerk

09.30 uur R.K. Kerkdienst St. Laurentiuskerk ULVENHOUT, voorganger kapelaan T. Nguyen

 

Adventsdienst in de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

10:00 | Laurentiuskerk

Zondag 19 december, vierde Advent: 10.00u dienst van Schrift en Maaltijd van de Heer, voorganger ds. Sara Dondorp, organist Gijs van Spankeren. Deze en voorgaande diensten zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl; een complete liturgie staat op de website: Protestantsegemeenteginneken.nl onder “zondagdiensten”.

 

Sacramentskerk, Zandberglaan 58.

11:00 | Sacramentskerk

Zondag 19 december: 11.00u Viering met zang; 15.00u Lessons and Carols ter voorbereiding op het naderende Kerstfeest door het Sacramentskoor. Ons secretariaat is geopend op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur. Tel. 076-8862768. Per email zijn we te bereiken via www.sacramentskerkbreda.nl.

 

Sacramentskoor Lessons & Carols

15:00 | Sacramentskerk

Op zondag 19 december om 15:00 uur zal het Sacramentskoor een Lessons & Carols zingen in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 in Breda. In het 95-jarig bestaan van het Sacramentskoor (sinds 2020 onderdeel van de Kooracademie Breda) is het een keer voorgekomen, dat kerst stil aan ons is voorbij gegaan. Dat was vorig jaar vanwege de coronapandemie. Hoewel het virus nog steeds onder ons is, hopen wij niettemin dit jaar de kerstperiode te mogen beginnen met prachtige zang tijdens de traditionele “Lessons and Carols”. Het muzikale programma van de “Lessons and Carols” omvat een keur aan Christmas Carols, afgewisseld met negen korte lezingen die tezamen het Kerstverhaal vormen. Een programma dat al vele jaren bekend is van de televisie op kerstavond, de avond waarop het Kings College Choir uit Cambridge de mooie kerstliederen de wereld instuurt. U hoeft echter niet te wachten tot kerstavond en kunt deze traditie “live” meemaken We houden ons aan de geldende maatregelen van de overheid voor wat betreft het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Kaarten zijn te bestellen via www.sacramentskerkbreda.nl


 

Light your heart - Intuïtieve klankreis

15:00 | Zuiderlicht

Op zondag 19 december komen Samantha Nice (klankschalen) en Martine van Wensveen (intuïtieve zang) van Stem & Klankwerk naar Zuiderlicht in Breda om een intuïtieve klankreis te verzorgen. Zij brengen een speciale gast mee, Fred Brouwer, ook wel bekend van Diapason. Zij nemen je mee op reis naar hun wereld van stem en klank, waarbij de diepere lagen in jezelf (aan)geraakt mogen worden. Vanuit hun gedeelde passie om anderen middels klank op een diep niveau te raken, creëren zij een veilige setting waarin hun intuïtieve klanken masseren, resoneren en ontspannen. Naast intuïtieve zang zullen de volgende instrumenten een rol zullen spelen: o.a. shrutibox, gitaar, klankschalen, sansula, windgong, ocean drum, rav drum, duduk en pandrum. Ook de prachtige luisterliedjes van Martine zijn een onderdeel van de intuïtieve klankreis. Het adres van Zuiderlicht is Kloosterlaan 138a in Breda. Er is voldoende parkeergelegenheid, let op: betaald parkeren. De sessie begint om twee 15.00 uur. De deur van de ruimte gaat om kwart voor 3 open. Dunne matrasjes zijn aanwezig. Wil je meer comfort, neem dan een eigen matrasje mee. Gelieve zelf een dekentje en kussentje mee te brengen. Voor wie liggen moeilijk is, zijn er eventueel stoelen aanwezig. Een plekje reserveren kan via de website van Stem en Klankwerk: www.stemenklankwerk.nl/a-66516442/klankreizen/ticket-bestellen-19-12-21-klankreis-in-breda/


 

Woensdag 22 december

Adventsdienst in de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

16:30 | Laurentiuskerk

Woensdag 22 december: 16.30u oecumenisch avondgebed. Deze en voorgaande diensten zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl; een complete liturgie staat op de website: Protestantsegemeenteginneken.nl onder “zondagdiensten”.