Inge Jacobs, Isabella Senary, Suus Janus en Margarita Fursova
Inge Jacobs, Isabella Senary, Suus Janus en Margarita Fursova Foto: Nadine Noorloos

Turnsters BredaGym presteren bij Tiddo Turnwedstrijd

BREDA - De turnsters van de onderbouw van BredaGym hebben onlangs mogen deelnemen aan hun allereerste wedstrijd, het Tiddo Turnen in Zoetermeer. De meisjes, die allen tussen de 6 en 9 jaar oud zijn, kregen allemaal een medaille voor de mooie prestaties die zij leverden.

Wies Schewe en Sofie Heesters mochten het spits afbijten in de vroege ochtend. Zij komen uit in niveau 1 en turnden op een zestal onderdelen de elementen die zij al kunnen laten zien. De turnsters hoeven geen volledige oefening te onthouden, maar maken losse elementen die door een jury worden beoordeeld. Zo laten zij bijvoorbeeld zien hoe sterk zij zijn bij het optrekken op de brug, proberen ze zo goed mogelijk in evenwicht te blijven bij verschillende houdingen op balk en mogen ze hun lenigheid laten zien met verschillende spagaten. Wies liet zien dat zij zowel de spagaat met haar rechterbeen voor, de spagaat met haar linkerbeen voor als de split al beheerst. Sofie was zeer stabiel op het onderdeel balk en turnde daar een mooie radslag.


Tweede ronde
In de tweede ronde was het de beurt aan turnsters Margarita Fursova, Suus Janus, Inge Jacobs en Isabella Senary. Zij komen uit op niveau 2 en turnden al heel wat moeilijke onderdelen. Zo maakten ze een flikflak tot buiklig en konden ze alle vier een boogje op vloer. Bij het onderdeel brugkracht wist Suus heel wat keren op te trekken en scoorde hier de volledige punten. Ondanks dat Inge best wel spanning had voor het onderdeel, maakte zij een stabiele radslag op de 10 centimeter brede evenwichtsbalk. Isabella liet zien dat zij al heel goed kan handstand heffen en Margarita blonk uit op lenigheid.


Voor iedereen een medaille

Na alle onderdelen te hebben uitgevoerd werden de punten bij elkaar opgeteld en was er voor iedereen een medaille. 

Als je bij de beste 33% behoorde kreeg je een gouden medaille, de 33% daarna kreeg een zilveren medaille en voor de andere turnsters was er een bronzen medaille. Margarita turnde naar brons, Sofie, Inge en Isabella behaalden zilver en Suus en Wies kregen het goud omgehangen.[n]

Sofie Heesters en Wies Schewe