Groei en Bloei bestaat 150 jaar in 2022

BREDA - Groei en Bloei is een landelijke vereniging voor groenliefhebbers en is in Nederland en België georganiseerd in 130 afdelingen. De afdeling Breda is daarvan één van de grootste met ruim 500 leden; onze regio strekt zich uit in een wijde kring rondom Breda, waardoor ook gemeenten als Halderberge en Moerdijk tot de afdeling behoren.


Wie van groen, planten en bloemen houdt, is bij Groei & Bloei Breda al sinds 1960 aan het juiste adres. Jammer genoeg konden wij ons 60-jarig bestaan in 2020 niet vieren, maar dat gaan we inhalen op 12 juni bij Floralia in Oosterhout. Binnen onze afdeling hebben wij een Rotstuin-, Foto- en Tuinclub en meerdere groepen Bloemschikkers actief. De meeste activiteiten vinden plaats in het schoolgebouw van Curio aan de Frankenthalerstraat in Breda.


'Houd jij van groen, planten en bloemen?'


Programma
We bieden onze leden een breed programma, bestaande uit lezingen iedere maand, cursussen en workshops, bloemschikken, tuinreizen, open tuindagen en nog veel meer. Ons programma is erop gericht om zoveel mogelijk mensen plezier te geven in het omgaan met bloemen en planten. Groei en Bloei Breda wil hier zoveel mogelijk mensen bij betrekken, dus ook niet-leden kunnen meedoen aan onze activiteiten.


Zo bieden wij speciaal voor niet-leden een drietal cursussen/workshops aan, om basiskennis over te dragen: het Snoeien van fruitbomen (22 en 23 februari), Zaaien/Stekken (26 februari) en de basiscursus Tuinieren/Plantenkennis (26 maart).


Contact

Is uw belangstelling gewekt en wilt u meer weten? U kunt ons vinden op Facebook, Instagram en Pinterest en www.breda.groei.nl. Zoek contact via ons emailadres info@breda.groei.nl en wij zullen zo snel mogelijk reageren.[n]