Welke van de 150 wensen uit de Ulvenhoutse Wens- en gedachtenboom gaan in vervulling?
Welke van de 150 wensen uit de Ulvenhoutse Wens- en gedachtenboom gaan in vervulling? Foto: Ingrid Bothe

150 wensen geplaatst in Wens- en Gedachtenboom

ULVENHOUT - Rond de jaarwisseling prijkte voor het tweede jaar op rij een Wens- en gedachtenboom op het Pekhoeveterrein in Ulvenhout. 8 januari waren daar 150 linten in opgehangen. Alle wensen zijn inmiddels gerubriceerd en de deelnemende organisaties bekijken welke vervuld kunnen worden.


Veel linten bevatten de wens voor fijne kerst-/feestdagen, vrede en een gelukkig 2022. Op één lint werd de wens geuit dat alle zieke volwassenen en kindjes weer beter worden. Andere linten werden gebruikt om mensen te herdenken. Natuurlijk hopen veel mensen dat er een eind aan corona komt. Er is duidelijk veel behoefte om elkaar weer fysiek te kunnen ontmoeten. Gelukkig lijken de ontwikkelingen dat steeds meer mogelijk te maken.


De wensen waren heel uiteenlopend van aard. Zo waren er wensen voor een Johan Cruijff court, voor klim- en glijtoestellen voor kinderen met een beperking, voor een puppy voor mama, maar ook voor een rendier als huisdier. Voor een pinautomaat in het gezondheidscentrum en voor een etentje bij de chinees met de hele familie voor de Ulvenhoutse Sinterklaas. Verder hing er een lint met de tekst: “Deze wensboom moet ieder jaar terugkomen, want als er wensen zijn, is er hoop!” 


Lichtpuntje

De deelnemers aan het initiatief zijn blij dat de Wens- en gedachtenboom de inwoners nogmaals letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje heeft kunnen bieden. De organisatie onderzoekt nu welke wensen uitvoerbaar zijn en gaat daarmee vervolgens aan de slag. Het mooie is dat we aan de vervulling van één ervan nu al een bijdrage kunnen leveren: voor elkaar zorgen en lief zijn voor elkaar.[n]