Jasmijn Driedijk, Nikki Broeders, Lieve van de Vijver, Laura Roudaï, Aranka Meershoek en Femke Stoof.
Jasmijn Driedijk, Nikki Broeders, Lieve van de Vijver, Laura Roudaï, Aranka Meershoek en Femke Stoof. Foto: Chantal Jorna

Zilver voor BredaGym bij Think Pink Tournament

BREDA - De turnsters van BredaGym behaalden met twee teams een zilveren medaille tijdens het Think Pink Tournament in Amsterdam. Het derde team van BredaGym werd vierde. De turnsters moesten bijna twee jaar wachten om weer te mogen turnen in een echte wedstrijd. In de coronatijd kon er niks georganiseerd worden of was er zelfs sprake van helemaal geen turntrainingen in de lockdowns. Eindelijk mocht er dan weer een echte wedstrijd worden geturnd en de turnsters lieten met stralende gezichten zien hoe blij ze hiermee waren.


Samen met Isabelle Nijmeijer van Saturna Alkmaar vormden pupillen Yara Meziane el Otmani en Danique van der Hof een team in Niveau 2. Niveau 2 is het op één na hoogste niveau in de pupillen leeftijd en heeft pittige oefeningen op het programma staan. Zo wordt er op sprong gewerkt aan yurchenko en kasamatsu en worden er op rekstok reuzendraaien gemaakt. Yara en Danique lieten zien het niveau goed te beheersen. Yara turnde een prachtige overslag streksalto op vloer en Danique blonk uit met haar goede losomhandstand op rekstok. Het team turnde zich met heel veel enthousiasme en plezier naar een zilveren medaille.

Jasmijn Driedijk en Nikki Broeders die beide uitkomen in de categorie Jeugd 3e divisie vormden een team met twee turnsters van Turnclub P.I.T. uit Lunteren. Nikki kwam door een blessure alleen nog maar uit op de toestellen brug en balk. Op beide onderdelen wist ze goede oefeningen te turnen en behaalde ze mooie punten. Jasmijn behaalde met haar sprong over de pegases één van de hoogste cijfers in de wedstrijd. Het team kwam maar 0,1 tekort op het podium en werd uiteindelijk netjes vierde.

Femke Stoof, Lieve van de Vijver, Aranka Meershoek en Laura Roudaï turnden in een gecombineerd team van 2e en 3e divisie turnsters. Aranka is een goede springer en liet dit ook zien. Laura behaalde een monsterscore van 12,300 op het onderdeel brug met een losomhandstand reuzendraai tussen de liggers. Op balk was Lieve zeer stabiel met een flikflak en arabier salto af. Femke behaalde met een score van 11,700 het hoogste cijfer op vloer van alle turnsters die meededen. Het team turnde dan ook verdiend naar een zilveren medaille.

Komend weekend zal de eerste regiowedstrijd op het programma staan in sportcentrum De Scharen in Breda. Hier turnt een groot aantal turnsters van BredaGym ook weer hun eerste wedstrijd na lange tijd.[n]