Kennismaking Sportief Wandelen bij AV Sprint

BREDA - Bij atletiekvereniging Sprint wordt al jaren onder de vlag van Yakultstarttorun een kennismakingscursus gehouden voor beginnende hardlopers. Deze cursus start in 2022 op zaterdag 5 maart. 


Sprint kent ook al jaren veel wandelgroepen, maar een vergelijkbare kennismakingscursus voor wandelaars was er nog niet. Daarom start 5 maart, gelijktijdig met Start to Run ook een kennismakingscursus sportief wandelen onder de naam 'Start to walk'. 


Meer dan alleen wandelen

Sportief wandelen is meer dan alleen wandelen. 

Onder begeleiding van een gediplomeerde en ervaren wandeltrainer krijg je bij elke training een warming- up en oefeningen voor alle grote spieren. Je leert wandeltechnieken en je werkt aan je wandelconditie door te lopen in verschillende tempo’s, ondergronden en in verschillende afstanden. Dit natuurlijk in een gezellige en sociale groep en in het mooie Mastbos. 


Zeven zaterdagen

'Start to walk' is bedoeld voor beginnende (sportieve) wandelaars, die al wel in staat zijn om 12 minuten aan één stuk te kunnen wandelen. 

Zeven zaterdagen (5 maart tot en met 16 april, steeds vanaf 8:45 uur) krijgen de deelnemers een praktijkles, meestal voorafgegaan door een lezing over diverse onderwerpen zoals bijvoorbeeld meerwaarde van bewegen voor lijf en brein, over gezonde voeding, voorkomen van blessures. 

De deelnemers krijgen huiswerk mee, maar kunnen hun huiswerk ook op dinsdagavond (om 19:15 uur) doen onder begeleiding van een trainer. 


Laatste les 

Op 16 april 2020 is de 'finale' van de cursus. De deelnemers laten dan zien dat ze inmiddels in staat zijn om een langer stuk (50 a 60 minuten) aan één stuk te wandelen. 


Informatie en aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan tot 5 maart 2022 via www.inschrijven.nl 

Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar starttowalk@avsprint.nl 

Verder is er op zaterdag 26 februari 2022 van 11:30 tot 12:30 uur in het clubgebouw van Sprint (Dr Schaepmanlaan 4, Breda) een inloop-voorlichting. Hier kun je ook terecht met vragen en kennismaken met de trainers.[n]