Wijkcentrum Princenhof huldigt vrijwilligers

BREDA - Bij wijkcentrum Princenhof worden 4 maart om 16.00 uur vrijwilligers op grootse en gepaste wijze gehuldigd. Twee van de vrijwilligers zijn namelijk al 25 jaar vrijwilliger en twee zelfs al 30 jaar. Om 16.00 uur zal de burgemeester hen letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten.

Wijkcentrum Princenhof wordt gerund door vrijwilligers. Zij zetten zich in voor kwetsbare ouderen. En de vrijwilligers horen inmiddels ook tot de doelgroep. 


"Wat ons centrum nog interessanter maakt. We staan hier klaar voor elkaar. Iedereen die hier komt draagt zijn steentje bij. Eigenlijk zijn het buurt/ stads genoten die voor elkaar van betekenis zijn. Zeker tijdens de coronacrisis zijn we van grote betekenis gebleven. Door dagelijks open te blijven en de meest kwetsbare bezoekers op te vangen. Daar zijn ook mensen met bijvoorbeeld beginnende dementie bij, of mensen die kampen met depressie of bijvoorbeeld rouw. En juist omdat onze vrijwilligers meer en meer zelf tot de doelgroep behoren kunnen zij de ander zo goed begrijpen en bijstaan."


"Dat we zoveel kwetsbare mensen opvangen is overigens niet te zien hoor. Want als je hier komt dan wordt je ontvangen met een stralende lach en daar trek je je beste kleren voor aan."


"We zijn blij om onze trouwe vrijwilligers dan eindelijk te kunnen huldigen. Sommigen hebben hier zo naar uitgekeken en zelfs gehoopt dat ze het nog mogen meemaken. We hebben het over dames van ruim boven de 80 jaar."[n]