Donderdag 3 maart

Verkiezingsdebat over gastvrij Breda

20:00 | De Teruggave

De uit Breda afkomstige tv-presentator Herman van der Zandt leidt op donderdag 3 maart een verkiezingsdebat in Breda. Centrale vraag is: hoe toegankelijk is de gastvrije stad Breda in 2030. Tijdens het debat lanceert Herman van der Zandt prikkelende stellingen voor de lijsttrekkers van de Bredase politieke partijen en partners uit het onderwijs en bedrijfsleven. Het debat speelt zich af in De Teruggave, het voormalig belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Het is voor iedereen (zonder aanmelding) gratis toegankelijk.

 

Zaterdag 5 maart

Concert Sacramentskerk

16:00 | Sacramentskerk

Viool en piano staan centraal in het concert dat gegeven wordt door de violisten Natalia Gabunia en Wouter Vossen en pianiste Jelena Bazova. Zaterdag 5 maart, aanvang: 16:00 uur Plaats: Sacramentskerk, Zandberglaan 58 Breda Toegang: gratis deurcollecte www.sacramentskerkbreda.nl


Kerkdiensten Augustinusparochie 

19:00 | Augustinusparochie Breda

Zaterdag 5 maart: Franciscuskerk, 19.00u Eucharistieviering; voorganger R. Supardi svd; Michaëlkerk, 19.00u Taizéviering, voorganger R. Lobo svd.  


Zondag 6 maart

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 6 maart een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkeniersstraat 285a Breda. Open van 9.30 uur tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

Diensten

9:00 | Kerken

Augustinusparochie Breda: Zondag 6 maart: Lucaskerk, 9.00u (R. Supardi svd); Willibrorduskerk, 9.30u (R. Lobo svd en V. de Haas); Franciscuskerk, 10.30u (R. Supardi svd); Michaëlkerk, 11.00u (R. Lobo svd en V. de Haas); 13.00u (R. Supardi svd, Engelstalig); 15.00u (G. Razon svd, Antilliaanse viering). Laurentiuskerk: 10.00 uur: Invocabit, eerste zondag veertigdagentijd, dienst van Woord en Gebed; voorganger ds. Rienk Lanooy, organist Gijs van Spankeren. Lucaskerk, Tweeschaar,10.45 uur: ds. J. van Kempen. Markuskerk, Hooghout 96, 10:00 uur: dienst verzorgd door voorbereidingsgroep. Johanneskerk, Dreef 5, 10:00 uur: ds. N. van Splunter (Rotterdam). Sacramentskerk: 11.00 uur: Viering van Woord en Gebed. Muzikale medewerking van Dameskoor Accordando. Na afloop van de viering gelegenheid om samen een kopje koffie/thee te drinken. Er is ook gelegenheid om spullen in te leveren voor de Voedselbank. 

 

Maandag 7 maart

Bingo W-groep Bavel

13:30 | Kantine VV Bavel

Maandag 7 maart is er eindelijk weer een gezellige bingo-middag in de kantine van vv Bavel, Bavelse Hei 7 in Bavel. De aanvang is om 13.30 uur, de kantine is open vanaf 13.00 uur.

 

Gesprekskring

15:00 | Lutherse kerk

Maandag 7 maart Gelijkenissen en parabels in de bijbel 15:00, Lutherse Kerk, Breda. We vervolgen de gesprekskring van vorig jaar, die enkele malen is onderbroken door Corona. Inl. dr. Koen Holtzapffel. Remonstrantse Gemeente Breda. Opgave en info: mw. Jennie van Dorp (jennievandorp@hetnet.nl).

 

Bijeenkomst Vrouw & Politiek

19:30 | Stedelijk Museum Breda

Vrouwennetwerk VVAO afdeling Breda organiseert een boeiende discussieavond met als doel meer vrouwen te betrekken bij de politiek. Marian Witte, burgemeester van Geertruidenberg geeft een inleiding, waarna een aantal prominente en actieve vrouwelijke (ex)politici met elkaar en met de aanwezigen in debat gaan. Ook leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda en De Nassau Breda zullen tijdens deze avond een debat voeren. Locatie: Stedelijk Gymnasium Breda. Meld je aan en discussieer mee! Ga voor alle informatie naar: www.vvaobreda.nl/events



Dinsdag 8 maart

Voorproefje van de Boekenweek in ‘een Baltisch Liefdeslied’

15:00 | Mariëndal

Dinsdag 8 en donderdag 10 maart kunt u gaan luisteren naar “een Baltisch Liefdeslied”. Muziekvertelling van Muzieksalon Spronk in samenwerking met Bibliotheek Nieuwe Veste. Met Baltisch Liefdeslied maakte pianiste Jetje van Wijk een muziekverhaal, dat het thema van de boekenweek ‘mijn eerste liefde’, als uitgangspunt heeft genomen. Samen met Jetje van Wijk aan de piano gaat zij hoorbaar en voelbaar ‘liefde verklanken’, soms individueel en dan weer in duet. Dinsdag 8 maart om 15.00u in Mariëndal, Duivelsbruglaan 13. Donderdag 10 maart om 20.15u in de Concertzaal Nieuwe Veste. Reserveren op www.muzieksalonspronk.nl/baltisch-liefdeslied of via tel. 076 5203 780. Voor meer informatie zie www.muzieksalonspronk.nl.

 

Oecumenische vesper

19:00 | Laurentiuskerk

Vanaf dinsdag 8 maart wordt er elke dinsdagavond tot en met 5 april een oecumenisch vesper gehouden. Op uitnodiging van de Heilige Familie parochie doen Protestantse leden van de kerkelijke gemeente Ginneken weer mee in deze vieringen. 19.00u Oecumenisch vesper in RK Laurentiuskerk


Openbare vergadering Volkspartij

19:30 | Mondiaal Centrum Breda

Op dinsdag 8 maart om 19.30 uur houdt de Volkspartij Breda (lijst 15) in het gebouw van het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71 een voor het publiek toegankelijke vergadering waar de lijstkandidaten voor de gemeenteraadsverkiezing 2022 zich zullen presenteren. Ook zal het programma van de partij aan de orde komen. Woensdag 9 maartLeeskring20:00 | Het KruispuntWoensdag 9 maart, Leven met de tijd, 20:00 uur. Het Kruispunt Prinsenbeek. Leeskring ‘Leven met de tijd-als je iedere dag ouder wordt'. In deze kring willen we delen en denken over de tweede levenshelft. Inl. Niels den Toom, geestelijk verzorger en onderzoeker. We lezen Eindelijk volwassen (Frits de Lange).

Woensdag 9 maart

Leeskring

20:00 | Het Kruispunt

Woensdag 9 maart, Leven met de tijd, 20:00 uur. Het Kruispunt Prinsenbeek. Leeskring ‘Leven met de tijd-als je iedere dag ouder wordt’'. In deze kring willen we delen en denken over de tweede levenshelft. Inl. Niels den Toom, geestelijk verzorger en onderzoeker. We lezen Eindelijk volwassen (Frits de Lange). ¶