In de contactversie van de sport dragen spelers bescherming.
In de contactversie van de sport dragen spelers bescherming. Foto: laxjonez

Lacrossetraining Breda Bigfoots vanaf 11 maart in Breda

BREDA - Vanaf 11 maart start in Breda-Noord de lacrossetraining van de Breda Bigfoots. Daniël Sterenborg, die eerder al teams opstartte in Bergen op Zoom en Goes, heeft daarvoor de handen ineen geslagen met de Yeti's.


LACROSSE is snel, creatief, tactisch, teamplay en gaat over respect. De sport komt uit Noord-Amerika. Het heeft kenmerken uitgeleend aan basketbal, american football, hurling, ijshockey en hockey en is daarmee een vrij complete sport. We spelen vooral de non-contact versie van de sport. Bij spelers vanaf 16 jaar introduceren we de contactvariant. Naast de lacrossestick is onze glimlach ons wapen, want die zul je ongetwijfeld op het veld zien.
Het komt niet helemaal nieuw uit de lucht. Eerdere initiatieven liepen spaak vanwege te weinig bestuurservaring, of te veel focus op studenten. Een nieuwe groep initiatiefnemers, waar Daniël Sterenborg het voortouw neemt, heeft wel die bagage om het op de rails te brengen.

Zo zijn er door hem al clubs opgericht in Bergen op Zoom, Vlissingen en onderzocht wordt om in Goes en dus ook Breda voet aan de grond te krijgen.


IJshockeyclub Yeti's

Samen met Bredase IJshockeyclub Yeti's kreeg het idee concreet handen en voeten. Het ijsseizoen stopt halverwege maart en Lacrosse is een zomersport bij uitstek. Sterker nog in Canada is het bij wet de nationale zomersport, de nationale wintersport? U raadt het wellicht al: IJshockey!
In samenwerking met deze jonge ambitieuze club uit Breda werd de knoop doorgehakt. Yeti's bestaat pas 5 jaar en telt al meer dan 180 enthousiaste leden. Samen met Menno Cleton (bestuur en technische commissie) werd bekeken hoe we het beste de seizoenen konden overlappen en lacrosse voor de ijshockeyers passend te maken: "De eerste clinics staan gepland en er hebben zich al tientallen leden aangemeld. We hopen op een leuke en langdurige samenwerking!" Ondertussen voegden zich een tweetal spelers woonachtig in Breda aan dit duo, waaronder een voormalig nationaal teamspeler.Samen zijn zij de spil als het aankomt op het verzorgen van de trainingen. Na overleg met diverse partijen kwamen ze bij sportvereniging Advendo in Breda-Noord uit om de vrijdagavond velden uit te lenen aan de sport Lacrosse.


Ger Bruggeman, voorzitter SV Advendo: "Op het moment dat lacrosse bij onze vereniging aan de poort klopte, waren wij net als waarschijnlijk vele andere nieuwsgierig naar wat wij konden verwachten. Na een eerste kennismaking waren wij gelijk enthousiast en wilde deze nieuwe sport in Breda graag een podium bieden.  Wij hopen dan ook dat het een gezellige toevoeging zal worden in het Bredase sportmilieu."


Onder de aandacht

Sterenborg zal de sport onder de aandacht brengen bij scholen via clinics en wijksport: "Het is een nieuw teamsportaanbod, iedereen begint op gelijk niveau, dus het is instapklaar voor iedereen. De drie leeftijdsgroepen (jeugd tot 16, tot 29 en senioren boven de 30) zorgen ervoor dat er voor iedere leeftijd iets te ontdekken valt.


Informatie

Geïnteresseerden kunnen zich informeren via de fraai opgetuigde website (www.bigfootslacrosse.nl) of hun Instagram Breda Bigfoots Lacrosse.  Aanmelden voor een tweetal proeflessen kan via een direct message of per mail: info@grassrootslacrosse.nl[n]