Den Purls (Band).
Den Purls (Band). Foto: Gijs de Roij

Rockband Den Purls laat zich van zijn slechtste kant zien

BREDA - De West-Brabantse rockband Den Purls heeft eindelijk zijn nieuwste wapenfeit in de nieuwste single Something Bad. Het nummer laat een ruiger geluid horen dan we gewend zijn van de 5-koppige band en is te horen op Spotify, YouTube, Apple Music en alle andere bekende streaming platformen.


Het nummer is in essentie een schreeuw om hulp.
Zanger Tristan legt een voor velen waarschijnlijk bekende situatie voor van een relatie die eigenlijk over is maar waar krampachtig aan wordt vast gehouden. Dit wordt versterkt door een muzikale omlijsting door Gerry (drums / backing vocals), René (gitaar) en William (Bas / synthesiser / backing vocals) die doet terugdenken aan artiesten als The Golden Earring en Pink Floyd maar ook een eigentijdse sound weet te creëren.
Rock ligt aan de basis maar er zitten genoeg progressieve en pop elementen in om het voor elke generatie en situatie geschikt te maken. Met een sferische opbouw, offbeat tempo en herkenbare teksten weet Den Purls in ieder geval met Something Bad elke gevoelige snaar te raken.


Den Purls is pop-rock act


Den Purls is een pop-rock act uit Sprundel, Etten-Leur en Breda die sinds 2019 in de huidige bezetting bezig zijn.
De band kreeg zijn grootste succes als After Rehearsal maar besloot met een nieuwe wind door te zetten en heeft sinds het vinden van een nieuwe zanger en frontman o.a. succes gevonden met optredens in Mezz (Breda) en met goed ontvangen releases als de Live EP “The Mezz Sessions” (2020) en hun grootste hit single tot op heden “Miss Stardust” (2021).
Met Something Bad willen zij hier verder op bouwen en laten zij zien en horen dat ze alles in huis hebben om een vaste kracht te worden in het Nederlands muzieklandschap.
Something Bad is vanaf nu te beluisteren op: Spotify, Apple Music, Google Music, YouTube en alle grotere streamingdiensten.[n]