Leerling Nefeli knipt samen met bewoonster Lin het lint door.
Leerling Nefeli knipt samen met bewoonster Lin het lint door. Foto:

Ons sbo adopteert het verpleeghuis Thebe Aeneas

BREDA - Ons sbo is een school voor speciaal basisonderwijs, Stichting INOS en is gehuisvest in de Ruusbroecstraat in Breda. Al jaren doen de leerlingen activiteiten met de bewoners van verpleeghuis Thebe Aeneas, dat schuin tegenover de school staat. Dit vanuit de leerlijn Burgerschap.


Wij geven praktisch vorm aan de leerdoelen; zo leren onze kinderen om te gaan met andere mensen, met mensen, die zorg nodig hebben. We doen allerlei activiteiten, zoals samen lunchen, spelletjesmiddagen, wandelen, knutselen, bingospelen en brengen ook vaak zelfgemaakte bloemen om de bewoners op te fleuren. 


Jong en Oud is Samen Goud

Op vrijdag 18 maart hebben we hier een officieel tintje aan kunnen geven. Tijdens de Nationale Pannenkoekdag bakte een klas meer dan 100 pannenkoeken voor de bewoners om deze samen met hen te lunchen. Deze dag is extra speciaal geworden doordat we het verpleeghuis officieel geadopteerd hebben met subsidie en goedkeuring van de stichting Creatief Onderwijs. Dit moment werd ingeluid met een speech door een leerling, die samen met een bewoonster een lint doorknipte. Daarna werd een zelfgemaakt schilderij aangeboden. Hiervan wordt later een bord gemaakt voor op de buitenmuren van de school en het verpleeghuis. 

De dansgroep van de school verzorgde een leuke dans en deze werd herhaald door nogmaals te dansen samen met de bewoners. 

Een topdag met de slotzin; Jong en Oud is Samen Goud![n]

Jan Marcelissen schilderde dit bord; het logo van Thebe Aeneasa en het logo van Ons sbo zijn in de tekening verwerkt evenals de samenwerking tussen onze leerlingen en de bewoners van Aeneas