Het team in niv 1 dat er met het goud vandoor ging. v.l.n.r. Lucy, Saar, Merel en Julot
Het team in niv 1 dat er met het goud vandoor ging. v.l.n.r. Lucy, Saar, Merel en Julot Foto: Chantal Jorna

Team niveau 1 BredaGym/MTV turnt naar goud

BREDA - Afgelopen weekend waren er verschillende turnsters in individueel en teamverband actief in Purmerend. Voor de hoogste niveaus werken BredaGym en MTV sinds dit seizoen samen en dat bleek voor mooie resultaten te zorgen.


Bij de senioren 2e divisie bleek Dorine Berends zaterdag net op tijd fit genoeg na een lange nasleep van een Corona-besmetting. Zij turnde een vrijwel foutloze wedstrijd, waarmee ze de 4e plaats behaalde en zich plaatste voor het NK.
Sofie Hamelink (MTV-BredaGym) ondervond helaas wat hinder van een blessure aan haar schenen maar streed voor wat ze waard was en dat bracht haar naar een 13e plaats in een sterk deelnemersveld net voor Veerle Clavan (BredaGym) die op de 14e plaats eindigde.

Hiermee is Sofie, die de eerste wedstrijd 4e werd, eerste reserve voor het NK over 5 weken.


Zondag

Zondagochtend was het vervolgens de beurt aan het gezamenlijk pupillen niveau 1 team van BredaGym/ MTV.

In dit team zitten namens de beide clubs Lucy Corbijn en Maren van der Linde ( beide pupil 1), Saar Broeders en Merel Bartelen (beide pupil 2) en Julot Tjon-Sien-Fat (Pupil 3).

Er zijn slechts 7 teams op het allerhoogste niveau actief in Nederland waarvan BredaGym/ MTV het enige team op dit hoogste niveau actief in zuidwest Nederland heeft.

Na twee jaren geen competitie vanwege Corona, en op dit hoogste niveau als team deelnemende in deze nieuwe opzet, was het erg lastig inschatten waar het team zou staan in dit sterke deelnemersveld.

Uiteindelijk bleek dat helemaal niet verkeerd want ons gezamenlijke team wist met liefst 8 punten verschil naar goud te turnen. De Bredase Merel Bartelen en Zevenbergse Saar Broeders waren de kartrekkers van het team, en wisten individueel op de 1e en 2e plaats te eindigen. Maar ook Julot, die 4 niveaus hoger turnt dan haar laatste wedstrijd, en jonkie Lucy lieten een prima wedstrijd zien waardoor ze als team dus de winst wisten te pakken in hun baan.

Maren van der Linde was er helaas in Purmerend nog niet bij, gezien zij na een sterke wedstrijd twee weken terug wat last van haar knie ondervond.

Individueel mogen alle 5 deze meiden ook aantreden op het NK in Waalwijk!

De uit Zierikzee afkomstige Britt Ommering wist namens MTV/ Bredagym in de categorie jeugd 1e divisie een NK ticket te veroveren.

Ommering, afgelopen jaren nog actief op 2e divisie niveau, wist met een nagenoeg perfecte wedstrijd sterk naar de 7e plaats te turnen waarmee zij zich ruimschoots wist te plaatsen.

Tot slot was het junior Mees de Guchteneire die net op tijd was hersteld van wat ziekte die haar aanloop op deze wedstrijd leek te dwarsbomen.

Leek, want net op tijd hersteld wist Mees haar beste wedstrijd ooit in Purmerend te turnen wat haar een nieuw puntentotaal van maar liefst 47.033 opleverde, waarmee zij het podium op mocht om haar bronzen medaille op te halen.

Mees kan zich hiermee eveneens op gaan maken voor haar NK op 1e divisie niveau in de categorie junior.


Kwalificatie NK

Daarmee hebben reeds 10 turnsters zich weten te kwalificeren voor het NK. Over 3 weken is er nog een kwalificatiewedstrijd voor de junioren 2e divisie en senioren 3e divisie in Almelo.[n]