Woensdag 23 maart


Brain Fuel Leo Bormans Geluksprofessor

18:45 | gebouw van Ingenhousz

Leo Bormans, spreekt in deze bijeenkomst over de rol van hoop bij het vinden van geluk. Hij schreef internationale bestsellers zoals ‘The World Book of Happiness` en The World Book of hope’. www.Volksuniversiteit-Breda.nl

 

Computerproblemen?

19:00 | De Poelewei

Computerproblemen? Kom naar de vrije inloopavond op woensdag 23 maart in De Poelewei, Monseigneur de Vetstraat 2 in Breda vanaf 19:00 uur.

 

Vrijdag 25 maart

Presentatie ‘Okkernoten’

19:30 | Gele Huis

Op 25 maart om 19.30 uur zal de Bredase dichteres Jacqueline Legierse dan toch haar dichtbundel ‘Okkernoten” kunnen presenteren. Plaats: Het Gele Huis, Haagse markt 6 achter. Entree is gratis.


Zaterdag 26 maart

Lieddag Ekklesia Breda

10:30 | Lutherse kerk

Zaterdag 26 maart Lieddag Ekklesia Breda in de Lutherse Kerk Breda van 10:30–16:30 uur: Instuderen van nieuwe liturgische liederen onder leiding van Arjan van Baest en Henri Heuvelmans. De liedteksten zijn van Franck Ploum. Info en aanmelden voor deelname: info@ekklesiabreda.nl

 

Open Atelierweekend ‘Over het water’

11:00 | Atelier Maud Quaedvlieg

Op zaterdag 26 en zondag 27 maart opent Maud Quaedvlieg de deuren van haar schildersatelier voor het publiek. Het ruime atelier is dat weekend getransformeerd tot expositieruimte waar zij haar nieuwe werk toont, geïnspireerd op het thema ‘Water’. Daarnaast is er ook een expositie te zien van Maud’s cursisten. Atelier Maud Quaedvlieg, Konijnenberg 88, Breda (2e entree!). Open van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis. kunstvanmaud.com

 

OnTour met Peter: De heuvel

15:30 | Family Breda

Zaterdag 26 en zondag 27 maart. Laat je meenemen door onze bevlogen stadsverteller Peter van der List! Hij verzorgt een speciale wandelactiviteit waarbij je nog meer te weten komt over de prachtige wijk, De Heuvel. Meer info: www.breda-wandelt.nl/agenda


 

Kerkdiensten Augustinusparochie

17:00 | Augustinusparochie Breda

Zaterdag 26 maart: Kapel Maria Mater Dei: 17.00 uur Vesperviering. Voorganger: V. de Haas Franciscuskerk: 19.00 uur Eucharistieviering. Voorganger: R. Lobo svd.

 

Jubileumfeest CV Ut Lekker Bietje

20:00 | De Haagse Poort

Carnavalsvereniging Ut Lekker Bietje bestaat 6 x 11 en is daarmee de oudste carnavalsclub van Breda. Wij gaan ook al 66 jaar, zonder onderbreking mee met de grote optocht, nooit eerste, wel een paar keer tweede bij de grote wagens en grote groepen. Hoogtepunt is bij ons de zogenaamde ‘natte Kilometer’, dan gaan we met een dweilband over de Haagdijk naar Breda Centrum. Reden dus voor een groot feest, in De Haagse Poort, Haagdijk 149, vanaf 20.00 uur. Zaterdag 26 maart.

 

Zondag 27 maart

Het Nederlands Bach Consort: Motetten II

16:00 | Grote kerk

Het Nederlands Bach Consort brengt, net als bij de oprichting in 2021 door Heleen Koele en Sytse Buwalda, een programma met drie motetten van Bach. In dit programma onder andere ‘Singet dem Herrn ein neues Lied BWV 225. www.grotekerkbreda.nl/agenda.

 

Concert Vespers van Rachmaninov

16:30 | Sint Martinuskerk

Projectkoor Personare zingt m.m.v. harmoniumspeler Klaas Hoek de Vespers van Rachmaninov: het mooiste werk dat de componist ooit heeft geschreven. Muzikale leiding Ad van Unen. Entree: € 18,- via www.personare.org/kaartverkoop/

 

Diensten

9:00 | Kerken

Franciscuskerk: 10.30 uur, R. Lobo svd Lucaskerk: 09.00 uur, K. Luykx Michaelkerk: 11.00 uur W. de Leeuw svd; 13.00 W. de Leeuw svd (Engelstalig) Willibrorduskerk: 09.30 uur R. Supardi svd. St. Laurentiuskerk Ulvenhout: 9.30u voorganger emeritus pastoor Jan Groos, na afloop samenzijn met koffie/thee. Lucaskerk, Tweeschaar 125: 10.45u ds. W. Bisschop. Johanneskerk, Dreef 5: 10.00u ds. M.J. Luteijn (Tilburg). Sacramentskerk: 11.00u Viering van Woord en Gebed. Na afloop gelegenheid om samen een kopje koffie/thee te drinken. Er is gelegenheid om spullen voor de Voedselbank in te leveren. Tel. 076-8862768, secretariaat@sacramentskerkbreda.nl

 

Muzikale familievoorstelling

14:00 | Zuiderlicht

De muzikale familievoorstelling ‘er was eens een Zieltje’ is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Marie-Claire van der Bruggen, ook bekend van onder meer de bestseller Het sprookje van de dood. Actrice, zangeres Babette Holtmann brengt samen met gitarist Hans Kunneman dit boek tot leven. Zondag 27 maart, 14.00 uur, centrum Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a in Breda. Tickets verkrijgbaar via https://erwaseenseenzieltje.nl/speellijsttickets

 

Kamerkoor Cantecleer 40 jaar

15:00 | Laurentiuskerk

Het Bredase Kamerkoor Cantecleer onder leiding van Geert van den Dungen geeft op zondag 27 maart een bijzonder concert in de Laurentiuskerk, Ginnekenweg, Breda. Aanvang 15.00 uur. Kaarten via www.kamerkoorcantecleer.nl en bij de Vrije Boekhandel Breda.


Concert Sacramentskerk

16:00 | Sacramentskerk

In de concertserie van de Sacramentskerk staat zondag 27 maart de cyclus van Ad Wammes voor sopraansaxofoon en orgel ‘Faith, in 4 delen' centraal. Dat werk wordt omlijst met orgelmuziek van Johan Sebastiaan Bach en liederen en werken voor viool en vleugel van Gabriel Faure. Uitvoerenden: Cameron Millar saxofoon, Jelena Bazova piano en orgel, Marie de Thouars viool, Antoine de Thouars zang. Aanvang 16.00 uur. Plaats: Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda.

 

Personare zingt Rachmaninov

16:30 | Sint Martinuskerk

Projectkoor Personare o.l.v. Ad van Unen voert de All Night Vigil van Sergei Rachmaninov uit. Daarbij begeleidt Klaas Hoek het koor op harmonium. Toegangskaarten zijn te bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/vespersbreda.

 

Maandag 28 maart

Geldbingo

20:00 | Het Witte Schaap

Maandag 28 maart houdt Activiteiten Vereniging Breda-West een geldbingo in zaal Het Witte Schaap in Tuinzigt. Aanvang 20.00 tot 22.20 uur.

 

Lezing De identiteit van Breda

20:00 | De Avenue

Stadssociëteit de Gouden Cirkel organiseert lezing over de identiteit van Breda, verleden en toekomst. Spreker is Jan Willem Messer, stedenbouwkundige en een van de auteurs van de Historische Atlas van Breda. Toegang gratis.

 

Dinsdag 29 maart
Jaarvergadering Vereniging Teterings Erfdeel

19:30 | 't Web

Hierbij nodigt het bestuur de leden van Teterings Erfdeel uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering op dinsdag 29 maart om 19.30 uur in gemeenschapshuis 't Web aan het Zuringveld 1 in Teteringen. Na de pauze houdt Theo Jongedijk, schrijver van het boek "Het meisje van Teteringen”, een lezing over zijn onderzoek naar de identiteit van dit moordslachtoffer. Op de website www.hetmeisjevanteteringen.nl kunt u vast voorinformatie inwinnen.

 

Woensdag 30 maart

De Bommel Quiz

20:00 | Café De Bommel

Quizzen in De Bommel met vragen over van alles. De presentatie is in handen van de beste quizmaster van het land, Danny Damen. Inschrijven vanaf 19.30 uur - deelname gratis.