Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Jeanette Kamps is één van de tien vrijwilligers die de winkel aan het Spinveld runnen. Ze zoekt de kleding mee uit, helpt wassen en strijken en staat achter de kassa.


Wie een tweedehands kledingwinkel binnenloopt, kan soms schrikken door de muffe lucht, stelt Jeannette. Maar dat overkomt je bij de Redd Cross Shop nooit, benadrukt zij. "Eén van de zaken waar we ons in onderscheiden, is dat alle kleding die hier hangt door ons is gewassen en gestreken. Alles dat hier hangt is dus fris en schoon. Je kan het na aankoop meteen dragen!" 

Alle kleding die in de winkel hangt, is geselecteerd door de vrijwilligers. "Dat sorteren is enorm leuk werk. En we hebben de luxe dat we veel donaties binnen krijgen. Daardoor kunnen we heel kritisch selecteren, en is de kwaliteit van de kleding die we hier hebben hangen ook heel hoog." De prijzen voor kledingstukken variëren tussen de 2,5 en 20 euro. De winkel trekt heel diverse klanten. En ook bij de Red Cross Shop zien de vrijwilligers dat tweedehands kleding kopen steeds populairder wordt. "Er zijn mensen die hier vooral komen omdat ze niet zoveel te besteden hebben. Maar we zien ook steeds meer mensen die bewust kiezen voor tweedehandskleding omdat het beter is voor het milieu. Er zijn al zoveel kleren op de wereld. En bij onze winkel tonen we echt aan dat ook tweedehandskleding mooi, schoon en aantrekkelijk kan zijn."[n]