De Panters
De Panters Foto: Scouting Frederik Hendrik

Frederik Hendrik wint Regionale Scoutingwedstrijd

BAVEL - Scouting Frederik Hendrik heeft de Regionale Scouting Wedstrijden van Regio de Baronie gewonnen. De Bavelse patrouille mag, net als de nummers 2 en 3, tijdens het Pinksterweekend naar de Landelijke wedstrijden in Baarn.


Normaal gesproken strijden de patrouilles van de scoutsspeltakken uit regio de Baronie in april altijd een weekend lang tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden. Maar vanwege corona was RSW dit jaar ingekort. Enkel de dagtocht op zaterdag ging door. Zo'n 300 scouts en hun leiding deden mee. De groepjes (patrouilles) moesten aan de hand van verschillende technieken een fiets- en wandeltocht afleggen en op de posten spellen spelen voor punten. De tocht bracht de scouts onder andere naar Teteringen, Rijen en Dorst. Het eindpunt was bij scouting ASG aan de Frankenthalerstraat.


Frederik Hendrik
De winst ging uiteindelijk naar de Panters van scouting Frederik Hendrik uit Bavel. Zij mogen, net als de nummers 2 en 3, in het Pinksterweekend naar de Landelijke scoutingwedstrijden in Baarn. Daar gaan ze de strijd aan om de beste patrouille van Nederland te worden.[n]