Kijk mama; daar ligt er één!
Kijk mama; daar ligt er één! Foto: Ingrid Bothe

Pasen in Ulvenhout niet voor angsthazen

ULVENHOUT - Tweede paasdag in Ulvenhout was dit jaar op geen enkele manier te vergelijken met 2021. Geen wind, motregen en natte sneeuw, maar een heerlijk voorjaarszonnetje. En de paashaas hoefde de paaseieren niet bij de kinderen in de voortuin te verstoppen. 


Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven, kon namelijk weer ouderwets gezamenlijk naar eieren gezocht worden. De paashaas had flink wat hulphazen  meegenomen naar het Grimhuysenpark. Er waren namelijk 120 aanmeldingen binnengekomen. Op het Pekhoeveterrein konden de dapperste kinderen na het eieren zoeken ook nog penalty schieten op de paashaas.


Ulvenhout Leeft

De gratis paasactiviteit voor kinderen t/m 12 jaar was een initiatief van Ulvenhout Leeft, in samenwerking met de Jeugdraad Ulvenhout en Jongerenpastoraat JOP. De allerjongsten mochten als eersten paaseieren gaan zoeken. Julie (2) liet trots haar paasmandje met bloemetjes, schaapjes en lieveheersbeestjes zien. Al snel zaten daar drie gekleurde eieren in, die ze bij de paashaas mocht inruilen voor een chocolade haasje. Sommige kindjes vonden het best spannend, zo'n grote paashaas. Anderen gingen stralend met de paashaas op de foto. Een aantal van hen had zich gezien de chocoladevlekken op hun gezicht al meteen op de lekkere traktatie gestort. De oudere kinderen moesten wat langer op hun beurt wachten. "Yesss!”, riep Julies broertje Brent toen de 5- en 6-jarigen aan de beurt waren. Sommige kinderen hadden heel slim in de gaten gehouden waar de ingeleverde eieren verstopt werden. "Ik ga meteen op de allergoeiste plek kijken”, riep een van hen enthousiast. Voor de oudere kinderen lagen de eieren soms op best uitdagende plekken, tot zelfs in een boom. Maar daar lieten ze zich niet door tegenhouden!


Ook op het Pekhoeveterrein was het later op de ochtend een gezellige drukte. Daar had UK geregeld dat de kinderen een balletje konden trappen met de paashaas. UK is de organisatie achter het eerste Ulvenhouts Kinderfestival voor basisschoolleerlingen, dat van 27 t/m 29 juli plaatsvindt. Een lange rij kinderen had zich voor het doel opgesteld en de paashaas moest soms behoorlijk zijn best doen om de penalty’s tegen te houden. Floris werd uiteindelijk ‘kampioen paashaas schieten’ 2022.[n]