Donderdag 28 april

Kunstgeschiedenis

10:00 | Atelier Prinsenbeek

Kunstgeschiedenis over exposities “Razende stilstand en” Volgens Vincent” in het Stedelijk Museum Breda..... het Atelier Prinsenbeek

 

Lezing op Lokatie

19:30 | Pekhoeve

19.30-22.30 uur: Lezing op Lokatie door Jan Korebrits. Het Bredase Begijnhof, Pekhoeve, Dorpstraat 94, 4851 CN Ulvenhout. Voor leden Paulus van Daesdonck, gratis.

 

Bijeenkomst Local Open Source Cluster

19:45 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Open Source (Linux, FireFox, ... ) computer club komt bij elkaar op donderdag 28 april. Geen lezing, dus heel veel tijd om bij te praten over vrije software en Internet protocollen. http://losc.nl/Breda/meetings.html

 

Bingoavond

12:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Carnavalsvereniging ut euveltje houdt een bingo avond in ontmoetingscentrum de vlieren te Breda. Vrij parkeren

 

Klimaatdebat

19:30 | Mondiaal Centrum Breda

Het debat vindt plaats met medewerking van Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge klimaatbeweging Nederland en de groene pastor Frans Verkleij, bioloog en theoloog.

 

Toneelvoorstelling

20:00 | Franciscuskerk

Donderdag en vrijdag 28 en 29 april brengt de stichting ‘Vierde Wereld’ het anderhalfuur durende toneelstuk: ‘Zie de mens’. Het wordt gespeeld in de Franciscuskerk aan het Belgiëplein in Breda-noord, de toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid tot gesprek met de spelers, aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.15 uur. Aanmelden is gewenst via: wresinskicultuur.nl/aanmelden.

 

Bingo

20:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Carnavalsvereniging Ut Euveltje houdt donderdag 28 april een bingo-avond in ontmoetingscentrum De Vlieren, Mgr Nolensplein 1 te Breda. Aanvang 20.00 uur.

 

Vrijdag 29 april

Schrijfochtend Amnesty

10:00 | Mondiaal Centrum Breda

Amnesty International maakt zich sterk voor een rechtvaardige wereld, waarin iedereen vrij is en gelijk behandeld wordt. Daarbij is schrijven van brieven een belangrijk middel om onrecht aan te kaarten. Het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71 houdt elke laatste vrijdag van de maand tijdens de inloopochtend van 10.00 tot 12.00 uur een schrijfactie.

 

Oecumenisch Middaggebed

12:00 | Grote kerk

Vrijdag 29 april Oecumenisch Middaggebed voor Vrede en Verzoening, 12:00-12:30 uur in de Grote Kerk Breda, www.coventryberaad.nl. Voorganger: pastor B. Hulshof o.p.

 

Zaterdag 30 april

Culturele activiteit

16:00 | Mondiaal Centrum Breda

Betreft een culturele activiteit over Iran. Opgeluisterd met muziek en lekkere hapjes. Opgave via gastvrouw@mondiaalcentrumbreda.nl.

 

Zondag 1 mei

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 1 mei een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a Breda. Open van 9.30 uur tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.


 

Lentefeest op de boerderij

13:30 | Museum de Rijf

Zondag 1 mei Museum de Rijf, Brielsedreef 39a Prinsenbeek van 13.30-16.30 uur. Schapen scheren om 14.00 en 15.00 uur. Demonstraties spinnen, wolkammen, breien, kantklossen, haken, stoppen enz. Boekenmarkt (i.s.m. Keniawinkeltje en Boekendonck): een groot aanbod van kinder/jeugdboeken, romans, historie, kunst, cultuur enz. Kunst: Schilderijen: Beekse Bakhuisjes van Jan Tankink en geniet van de sfeerrijke boerderijomgeving en planten in de Bikse Kruidenhof. Het trio Wim, Greet & Rob zorgen voor gezellige muziek.


 

Expositie: 42 beekse bakhuisjes

13:30 | Museum de Rijf

Een bakhuisje is een bijgebouw van een boerderij of landhuis waarin men vroeger brood en koek bakte. In Prinsenbeek staan nog 42 van deze bakhuisjes en die werden in 2004 gedocumenteerd in het boek "Als een bakhuisje praten kon…..”. Het boek is nog te koop voor € 15,-- (www.hk-opdebeek.nl). De hele verzameling prachtige originele tekeningen van de bakhuisjes, inclusief de andere leuke kleurige illustraties in aquarel, kleurpotlood of pentekening werd echter nooit geëxposeerd. Nu dus de gelegenheid om ze te zien. Museum de Rijf, Brielsedreef 39a, Prinsenbeek. Zondag 1 en 29 mei van 13.30-16.30 uur.

 

Kerkdiensten

Diverse kerken

Zondag 1 mei 9.30u: St.Laurentiuskerk Ulvenhout, voorganger emeritus pastoor Jan Groos. Zondag 1 mei 10.45u: Lucaskerk, Tweeschaar 125, ds. M. van der Sar. Zondag 1 mei 10.00u: Markuskerk, Hooghout 96, ds. M. Lock. Zondag 1 mei 10.00u: Johanneskerk, Dreef 5, ds. M.G. Wagenvoorde. Zondag 1 mei 10.00u: Laurentiuskerk, dienst van Woord en Gebed, voorganger ds. Arie Poldervaart, organist Gijs van Spankeren. Zondag 1 mei 11.00u: Sacramentskerk, viering m.m.v. ons Dameskoor Accordando.

 

Reünie Laurens Drummers

14:00 | Gemeenschapshuis Vianden

Op zondag 1 mei is er een reünie van de in de jaren ‘60 in het Ginneken opgerichte Laurens Drummers. Vanaf 14.00 uur is iedereen die hier lid van is geweest of betrokken bij is geweest van harte welkom in zaal de Vianden, Viandenlaan 5 in het Ginneken. Voor meer info www.facebook.com/laurens-drummers of stuur een email naar marionaben@hotmail.com

 

Maandag 2 mei

Van klooster tot educatieve campus BUas

20:00 | De Avenue

De Gouden Cirkel organiseert een bijeenkomst over de verbouwing van het klooster aan de Mgr.Hopmanstraat tot campus van de BUas. De programmadirecteur van BUas en de architect lichten toe hoe dit gemeentelijke monument werd verbouwd.

 

Dinsdag 3 mei

Bloemschikken in de Vlieren

13:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Activiteiten club de vlieren gelegen aan het Mgr.Nollensplein 1 te Breda houdt op dinsdagmiddag 3 mei een middag met bloemschikken voor moederdag. Aanvang 13.00 uur. Aanmelden op mobiel: 06-20582375

 

Natuurwandeling Vloeiweide

13:30 | Intratuin

Tijdens deze wandeling loopt u door het stille gebied de Vloeiweide. Niet alleen de natuur maar ook het oorlogsmonument stemt tot stilte in dit gebied. De vogels laten zich wel goed horen en zien. Kijk op https://gildebaronie/natuurwandelingen

 

Lezing Pim van Lommel Eindeloos Bewustzijn

20:00 | De Nieuwe Veste

Wat is een bijna-doodervaring en hoe verandert een mens na deze ervaring? Is er nog sprake van bewustzijn als iemand in coma ligt? Pim van Lommel, cardioloog geeft een lezing, tickets https://www.zuiderlichtbreda.nl/lezing-pim-van-lommel-3mei/

 

Woensdag 4 mei

Inloopmiddag digitaal fit Gilde De Baronie

13:00 | centrum Heksenwiel

Het Gilde De Baronie/Seniorweb organiseert een inloopmiddag in wijkcentrum Heksenwiel, waar je terecht kunt met vragen over je smartphone, tablet, laptop of desktop. Voor meer informatie: https://www.gildebaronie.nl/inloopmiddag-digitale-hulp/