Lunch in de Rooi Pannen met Vrouwen van Nu
Lunch in de Rooi Pannen met Vrouwen van Nu Foto: Els Tiggelman

Vrouwen van Nu Bavel lunchen bij de Rooi Pannen

BREDA - Op 11 mei zijn de Vrouwen van Nu met 48 dames gaan lunchen bij opleidingsrestaurant de Rooi Pannen. Een prachtige locatie, aan de Fellenoordstraat in Breda. Hier was vroeger de Seelig kazerne. Na een flinke verbouwing is hier de school voor onderwijs Hotel, een opleiding voor horecaonderneming, restaurants en koks gevestigd.


We werden ontvangen in het Groot Arsenaal, vroeger een opslagplaats voor wapens, dit is het oudste nog bestaande gebouw van deze kazerne. Veel historische elementen zijn nog intact gebleven zoals de prachtige oude bogen en oude steunbalken welke het geheel een authentieke en luxe uitstraling geven. 


We werden boven ontvangen in restaurant “Pierre Durant” aan gezellig gedekte tafels, waar we met 48 dames ons “12 uurtje” konden nuttigen. We kregen een drankje en daarna een lunchplankje met daarop een kop heerlijke aspergesoep, brood met een vlees of vis kroketje en ei en gemengde sla. Als afsluiter nog een heerlijk toetje met chocolade mousse, cakeje, frambozenijsje, en een citroen bavarois. De bediening werd door de studenten op een vriendelijke enthousiaste manier gedaan. Natuurlijk konden we weer lekker met elkaar bijpraten en kwamen er allerlei uiteenlopende onderwerpen over tafel.

Na de lunch kregen we een rondleiding door het Groot Arsenaal verzorgd door jonge studenten van de Rooi Pannen, die lieten ons het prachtige oude gebouw zien. De Rooi Pannen beschikt over vergaderruimtes, twee restaurants en 16 hotelkamers. We mochten zelfs een luxe hotel suite bekijken. Rond 15.00 uur gingen de meeste vrouwen met de fiets, terug naar Bavel. Het was een reuze gezellige lunch.[n]