De turnsters van de Jeugd 3e divisie
De turnsters van de Jeugd 3e divisie Foto: Nadine Noorloos

Zilver beide teams BredaGym en toestelmedailles

BREDA - Afgelopen weekend turnden de turnsters van BredaGym één van de laatste regiowedstrijden in Middelburg. Voor de middenbouw was dit een teamwedstrijd, waarin de teams mochten bestaan uit 6 turnsters, waarvan er 3 meetelden voor het eindresultaat. Voor de bovenbouw was het een toestelwedstrijd, waar medailles werden uitgedeeld op elk toestel.

In de ochtend waren het de turnsters van niveau 3 die het spits mochten afbijten. Het team begon vol van zenuwen op het onderdeel balk, maar Fabiënne Folkerts wist hier het hoofd koel te houden en turnde een stabiele oefening met heel wat moeilijkheidswaarde. Op vloer blonk Suze Nuyens uit met een prachtige oefening waar ze het op één na beste resultaat van de wedstrijd mee behaalde. De turnsters van het Niveau 3 team werden op sprong geroemd om hun mooie prestaties en Maja Knapen zette zelfs de hoogste sprong van de wedstrijd neer. Dit werd beloond met een 14,500. Noortje Bartelen had haar brugoefening uitgebreid met een streksalto af en dat zorgde voor hoge punten. Ook Faye de Beet turnde dit element voor het eerst. Haar oefening was zo goed dat ze werd beloond met een monsterscore van 14,600. Het team turnde glansrijk naar een zilveren medaille.

Junioren 3e divisie

Op de baan aan de andere kant van de zaal turnden de Junioren 3e divisie. Aranka Meershoek had ervoor gekozen geen brug te turnen vanwege een blessure aan haar rug. De overige toestellen turnde zij stabiel. Ook Femke Stoof en Indy Muller hadden een goede wedstrijd, maar Feline van Binsbergen steeg deze dag boven zichzelf uit. Zij behaalde met mooie scores op sprong en balk op beide toestellen een bronzen medaille in het grote deelnemersveld.


Jeugd 3e divisie

De Jeugd 3e divisie won ook een aantal medailles. Saar IJsselmuiden wist op balk een prachtige oefening te turnen en had lange tijd goede kansen op een medaille. Het waren notabene haar clubgenootjes Roos van der Feer en Nikki Broeders die haar van het podium stootten. Roos en Nikki pakten een gedeelde zilveren medaille. Op sprong was Nikki onverslaanbaar en mocht ze het goud in ontvangst nemen. Ook Elza Verschoor en Jasmijn Driedijk hadden mooie sprongen, maar kwamen net te kort voor het podium. Julia Bastiaansen eindigde als vierde op het toestel brug. Roos behaalde een 12,200 op het onderdeel vloer wat haar een zilveren medaille opleverde.

Jeugd 2e divisie

In de derde ronde mochten ook de teams en turnsters van regio’s Brabant Oost en Limburg aanvangen. Dit maakte het deelnemersveld nog sterker. Laura Roudaï en Sophie Hollemans deden mee bij de Jeugd 2e divisie. Sophie heeft een blessure, waardoor ze alleen balk kon doen. Ze turnde een salto achterover op de 10 centimeter dunne balk en was gracieus in haar choreografie. Laura turnde een dijk van een oefening op brug met een losomhandstand en een reuzendraai.


Team niveau 2
Het team niveau 2 van BredaGym werkt samen met twee turnsters van MTV Middelburg en turnde naar behoren. Danique van der Hof had een plaatje van een vloeroefening en Yara Meziane el Otmani blonk uit op sprong. Noa van der Feer scoorde goed op balk en kreeg maar liefst 14,050 voor haar vloeroefening. De scores van dit team zorgden voor een zilveren medaille.[n]

Team Niveau 3 en de Junioren 3e divisie