Anneloes en Haisan
Anneloes en Haisan Foto: Hanneke Marcelis

De speciaal ontworpen rode trui werd afgelopen week door een peloton van 50 enthousiaste fietsers vanuit Breda naar Utrecht gebracht. Onder andere Anneloes en Hasain fietsten mee. "Het is geweldig om dit samen te kunnen doen."


Het peloton vertrok donderdag om 10.30 uur vanaf het Kasteelplein in de richting van de Haven. De eerste 1,5 kilometer werd het peloton vergezeld door Bredase scholieren. In hun speciale, rode Vuelta shirts fietsten de scholieren voor het peloton uit. Daarna moesten de 50 fietsers samen verder. Via Oosteind en ‘s-Hertogenbosch naar de Amerongse Berg, Utrecht Overvecht en Neude.


Deelnemers
Anneloes en Haisan zijn twee van de enthousiaste deelnemers. Zij fietsen samen tot en met Den Bosch. “Ik werk bij een organisatie die statushouders helpt bij de inburgering", legt Anneloes uit. "Wij werden benaderd of we mee wilden fietsen. Haisan is pas kort in Nederland, maar heeft in Syrië twintig jaar fanatiek gefietst. Geweldig om dit nu samen te kunnen doen.”


Martin en Ronald waren twee van de deelnemers die helemaal door fietsten naar Utrecht, waar ze rond 19.00 uur aan zouden komen. Martin werkt bij de gemeente Utrecht, waar de Vuelta deze zomer zal starten. “Vanuit de gemeente mochten een aantal mensen mee fietsen. Eigenlijk was ik uitgeloot, maar eergisteren hoorde ik dat er toch een plek was vrijgekomen. Ik stapte vanochtend rond zeven uur in de bus om naar Breda te gaan, en fiets de route helemaal mee terug naar Utrecht. Heel tof om dit nu mee te mogen maken!” Ronald is betrokken bij de organisatie van Cycling in Concert. Dat is één van de vele activiteiten die rondom de Vuelta wordt georganiseerd. “Vanuit die rol ben ik uitgenodigd om mee te fietsen, en daar zei ik graag ja tegen!”


Wil je meer weten over het activatieprogramma vol activiteiten in de 100 dagen in aanloop naar de Vuelta? Ga dan naar https://www.breda.nl/la-vuelta-holanda.[n]