Wethouder opent het Va-Tout Petanque Weekend

BREDA - Zaterdag 28 en zondag 29 mei zal jeu de boules vereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda een groot petanque evenement organiseren. Bezoekers worden uitgenodigd beide dagen te komen kijken.


Petanque is de spelvorm die in ons land meestal gespeeld wordt, maar in de volksmond vooral bekend is als 'jeu de boules'. Drie ballen en een butje, iedereen kan het leren. Tijdens het petanque weekend worden deze twee belevingsvormen samen gebracht. Op zaterdag start het weekend met het recreatieve Herstaco Viertallentoernooi, een promotietoernooi voor equipes bestaande uit 4 personen. Aan het toernooi mogen zowel recreanten als ervaren boulers mee doen. Dit toernooi begint om 10.30 uur.

Zondag zijn er twee onderscheidende toernooien. Gestart wordt om 10.00 uur met de Breda Masters voor tripletten. Breda Masters is één van de zeven landelijk toernooien waar spelers zich kunnen kwalificeren voor het finaleweekend van de NJBB Masters. De winnaars van dit Masters finaleweekend worden uitgezonden naar het EK tripletten mannen in 2023 in Albertville (Frankrijk). Aan dit toernooi wordt daarom deelgenomen door de Nederlandse topspelers. Het evenement wordt om 10.00 uur officieel geopend door de wethouder voor sport, Daan Quaars. 


Wat later, om 11.00 uur, begint een tweede toernooi, de verenigingsontmoeting tussen Va-Tout, stadgenoot Bré-da-Boules en D.O.B. uit Oudenbosch. Iedere vereniging neemt met acht doublettenteams deel. Inzet is de Breda Masters Wisselbokaal. Bij dit toernooi ligt de nadruk, naast de prestatie en het veroveren van de wisselbokaal, op gezelligheid en contacten. [n]