Woensdag 22 juni

Lezing genocide op eiland RUN (Indonesië)

19:30 | Mondiaal Centrum Breda

Drs. Wim Manuhutu houdt een lezing over Toma Teris (Steeds vooruit, nooit opgeven). Er wordt ingegaan op de genocide die Jan Pieterszoon Coen beging op het eiland RUN (voormalig Indië). Aanmelden: gastvrouw@mondiaalcentrumbreda. Toegang is gratis

 

Donderdag 23 juni

Gratis theaterevenement over psychische kwetsbaarheid

14:00 | Podium Bloos

Op 23 juni organiseert StiB het Theaterevenement ‘De Kracht van kwetsbaarheid’. Een voorstelling over psychische kwetsbaarheid en vooroordelen door Dames die Raken!. Deze middag is interessant voor mantelzorgers, professionals binnen zorg en welzijn en ieder ander die meer wil weten over dit onderwerp. Iedereen is welkom. Deze middag vindt plaats van 14:00-16.00 uur bij Podium Bloos (Speelhuislaan 153 Breda). Toegang is gratis. Aanmelden kan via www.stib-breda.nl/theater

 

Vrijdag 24 juni

Schrijfochtend Amnesty International

10:00 | Mondiaal Centrum Breda

Amnesty International maakt zich sterk voor een rechtvaardige wereld, waarin iedereen vrij is en gelijk behandeld wordt. Daarbij is schrijven van brieven een belangrijk middel om onrecht aan te kaarten. Het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71 houdt elke laatste vrijdag van de maand tijdens de inloopochtend van 10.00 tot 12.00 uur een schrijfactie. Er worden brieven naar de autoriteiten geschreven en ook kaarten naar gevangenen.

 

Oecumenisch Middaggebed

12:00 | Grote kerk

Vrijdag 24 juni Oecumenisch Middaggebed voor Vrede en Verzoening, 12.00-12.30u, Grote Kerk Breda. Info: www.coventryberaad.nlVoorganger: pastor I. Leemput.

 

Parkinsoncarrousel

13:45 | 't Web

Vrijdag 24 juni organiseert StiB samen met het Parkinsoncafé de Parkinsoncarrousel. Deze (gratis) middag is interessant voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers. Je kunt kiezen uit meerdere workshops. Deze middag vindt plaats van 13.45-16.30 uur in ‘t Web, Zuringveld 1, Teteringen (inloop vanaf 13.30 uur). Aanmelden: www.stib-breda.nl/parkinsonAanwezigen krijgen informatie over het nieuwe leefstijlprogramma ParkinsonFit van het Centrum voor Vitaliteit. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere workshops: boksen met parkinson, dagbesteding bij zorgboerderij Willemshoeve en mindfulness voor mantelzorgers. Er is ook een informatiemarkt. Toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Bal des Voorpret Bingo

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 24 juni super gezellige bingo. Ben jij er bij? We spelen 10 normale rondes. Betalen per pin of via telefoon. Bestellen van eten en drinken gaat via telefoon. Toegang alle leeftijden, meespelen vanaf 18 jaar. Gemeenschapshuis de Biesdonk. Zaal open 19.00 uur. Aanvang 20.00 uur, einde ongeveer 22.00 uur.

 

Vieringen Augustinusparochie

9:00 | Augustinusparochie Breda

Zondag 24 juni Augustinusparochie: Lucaskerk 9.00u R. Lobo svd. Willibrorduskerk: 9.30u Woord- & Communievieriing. Franciscuskerk 10.30u R. Supardi svd. Michaelkerk 11.00u W. de Leeuw svd, 13.00u W. de Leeuw svd (Engelstalig).

 

Zaterdag 25 juni

Zomermarkt AC Breda Amarant

10:00 | Activiteitencentrum Breda

Zaterdag 25 juni organiseert Activiteitencentrum Breda, voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, een zomermarkt met leuke kraampjes, unieke producten en 2ehandse pareltjes. Er is een loterij en muziek. Ook organiseren we rondleidingen en er is voor ieder wat wils. U bent van harte uitgenodigd in onze tuin en bij slecht weer binnen van 10.00-15.00 uur, Noutenhof 45 Breda. (er zijn nog enkele markt-tafels te huur voor €7,50). Voor meer info: Karoline.mutsers@amarant.nl.

 

Brocantemarkt Prinsenbeek

11:00 | Nispenhoeve

Op 25 en 26 juni is er van 11.00-16.00 uur een Brocantemarkt bij de Nispenhoeve aan de Beekstraat 76 in Prinsenbeek door Stichting Keniascholingsproject (Het Keniawinkeltje). In de Vlaamse schuur en op het buitenterrein is er van alles te koop, serviezen, snuisterijen, meubels, schilderijen. Boeken in allerlei genres voor jong en oud, in de carport en huishoudelijke artikelen, speelgoed en kleding op het buitenterrein. Entree 1 euro inclusief koffie of thee. De opbrengst is voor de scholenprojcten in Kenia van de stichting die hiervoor het Keniawinkeltje, Groenstraat 42, Prinsenbeek exploiteert met medewerking van vele vrijwilligers.

 

Zangers uit Letland in concert met zangers uit Breda

20:15 | Sacramentskerk

Zaterdag 25 juni treden jonge zangers op samen met leden van het Lets Radiokoor o.l.v. Sigvards Klava in het avondconcert door Meesters & Gezellen. Dit concert vormt de muzikale afsluiting van de Korendag die ’s middags plaatsvindt in Nieuwe Veste. Nieuwe Veste, St. Maestro en Meesters & Gezellen hebben de handen ineen geslagen om rond het concert een programma te organiseren met zangworkshops. Voor bestuurders vindt er een netwerkbijeenkomst plaats. In Nieuwe Veste vinden ‘s middags twee workshops plaats. In het voorprogramma van het avondconcert vinden de presentaties plaats van de workshops. Verdere informatie via www.nieuweveste.nl. Concertlocatie: Sacramentskerk, Zandberglaan 58 in Breda. Aanvang is 20.15 uur.Informatie en kaartverkoop www.tettix.nl.


Zondag 26 juni

Kerkdiensten diverse kerken

Augustinusparochie: Lucaskerk: 9.00 uur; Franciscuskerk: zaterdag 19.00, zondag 10.30 uur; Willibrorduskerk 9.30 uur; Michaelkerk 11.00 uur. Laurentiuskerk: Zondag 26 juni: 10.00u Tweede zondag van de zomer, Dienst van Schrift en maaltijd. Voorganger ds. Mirella Klomp, organist Gijs van Spankeren. Sacramentskerk: Zondag 26 juni 11.0 uur Viering van Woord en Gebed met zang. Na afloop gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken. Ons secretariaat is wekelijks geopend op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Er is dan ook gelegenheid om spullen voor de Voedselbank in te leveren. Ons telefoonnummer is 076-8862768. Per email zijn we te bereiken via: secretariaat@sacramentskerkbreda,nl.

 

Zondagse activiteit

Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

1e, 3e en 5e zondag: Bijbelse overdenking 2e en 4e zondag: Bijbeluurtje.


Bingo middag

14:00 | Buurthuis Geeren noord

Komt u gezellig na onze bingo middag. Zaal open om 13 uur. Aanvang bingo 14 uur. We spelen met boekjes 10 rondjes 1 hoofdronde. We hebben een mooi prijzen pakket De Bezige Bij

 

City Life Church Breda

11.30 | Hotel Apollo

City Life Church Breda is een eigentijdse kerk in Breda waar iedereen welkom is! Iedere zondag hebben we een dienst. Start 11:30 uur. Deuren open 11.00 uur. We hopen je binnenkort te zien!


IVN-natuurwandeling Geluidswal Heusdenhout

13:30 | Geluidswal

Op zondag 26 juni maken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een natuurwandeling over en langs de geluidswal naast de rijksweg A27 aan de rand van de wijk Heusdenhout in Breda. De wandeling start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten


Demonstratie spinnen

14:00 | Museum de Stee

Om het proces in beeld te brengen geeft Jacinta Voorn op zondag 26 juni een demonstratie van het spinnen met het spinnenwiel. Ontstaan uit een hobby spint zij nu al meer dan 50 jaar wol en is een bekendheid bij festiviteiten en braderieën in het land. Jacinta geeft ook uitleg van alle handelingen die na het spinnen moeten gebeuren om uiteindelijk een mooi gekleurd vest te kunnen breien. Tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom om deze interessante demonstratie bij te wonen. Ook de permanente tentoonstelling in het museum is de moeite waard om te bezoeken. Het Museum de Stee is gevestigd op het Zuringveld 1a in Teteringen. Voor beide activiteiten geldt een vrijwillige bijdrage.

 

Maandag 27 juni

La Vuelta in Breda

20:00 | De Avenue

Georganiseerd door stadssociëteit De Gouden Cirkel: Speaker Kees Maas interviewt Pierre Pellenaars (zoon van "Den Pel”) over wielercultuur in Brabant, Simone Richardson (projectdirecteur Vuelta) weet alles over La Vuelta. Toegang gratis.