Vrouwen van Nu wandeling Gilzewouwerbeek
Vrouwen van Nu wandeling Gilzewouwerbeek Foto:

Midzomerwandeling Vrouwen van Nu

BREDA - Op dinsdag 21 juni hadden de Vrouwen van Nu Bavel, Teteringen en Ulvenhout weer de gezamenlijke midzomerwandeling, deze keer georganiseerd door afdeling Bavel.


Voor deze gelegenheid kwamen we bij elkaar op het erf van Joke Oomen in Bavel. Na verwelkoming en een korte toelichting door Joke werd de groep in tweeën gesplitst en begonnen de dames gezellig kwebbelend aan de wandeling door het prachtige natuurgebied de Gilzewouwerbeek. 


De ene groep liep op met Joke zelf als gids en de andere groep ging op pad met IVN gids Ad van der Laar. We leerden veel wetenswaardigheden over de aanleg van dit natuurgebied en de daar aanwezige flora en fauna. Lisette van Craaikamp Hoe het natuurgebied van ca 17 hectare groot eruit ziet hadden we eerder in de flap-over gezien waar Joke uitleg bij gaf. Het gebied is verder ontwikkeld in verband met het bijna verdwijnen van de groene boomkikker en voor de waterberging. Er zijn veel poelen en bramenstruiken de habitat van de kikker. Het gebied wat eigendom van de gemeente Breda is en eerst landbouwgrond was wordt onderhouden door de gemeente Breda. Er zijn wandelgangen in het gebied gemaakt, de zogenaamde olifant paadjes waar het heerlijk wandelen is op een mooie zomeravond. Miek van Haperen-Mulders.


Wij boffen dat wij hier in het natuurgebied de Gilzewouwerbeek, waar heel veel grassen groeien, nu met vijftig dames kunnen wandelen. De gemeente had ooit het plan om hier woningen te bouwen maar gelukkig is dit tegengehouden. Er is een heel stuk bos weggehaald en de wortels hebben ze rond de aangelegde watertjes gelegd. Hier groeien nu bramenstruiken waar de groene boomkikker graag in leeft. Wij kwamen ook bij een doorwaadbaar watertje met Stepping Stones zodat de kikkers van het ene naar het andere gebied kunnen komen. Wij hebben veel geleerd over dit mooie natuurgebied en wandelen nog genietend van de laatste zonnestralen terug naar het erf van Joke Oomen waar de koffie al klaar staat en de appelflappen worden rondgedeeld. Na het bedanken van Ad en Joke voor de fijne rondleiding en ontvangst vertrokken we weer naar huis. Marijke Smit De dames van Vrouwen van Nu hebben zichtbaar genoten van deze gezamenlijke wandeling en enkele dames van de drie afdelingen hebben hier een stukje over geschreven.[n]

Afbeelding