Team Janneke, Kim en Saar in eenbalansoefening
Team Janneke, Kim en Saar in eenbalansoefening Foto: Isis van de Put

3 keer brons voor BredaGym op het NK Acro

BREDA - In het weekend van 25 en 26 juni stond na lang wachten voor het eerst in drie jaar weer eindelijk het Nederlands Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek op het programma.


BredaGym mocht met 5 teams afreizen naar Ahoy’ Rotterdam, waar het NK-NL werd gehouden voor verschillende disciplines. Een zesde team stond zelfs nog reserve. Dit was voor BredaGym de grootste delegatie ooit die zich op dit niveau voor het NK heeft geplaatst.


Op zaterdag was het in de vroege ochtend de beurt aan de C senioren, zowel het duo als de damesgroep kwamen in actie. De damesgroep bestaande uit Janneke, Kim & Saar beet het spits af voor BredaGym met een tempo-oefening, zij wisten de zenuwen goed in bedwang te houden en zette een strakke oefening neer. Later op de ochtend werd ook een stabiele balans oefening gedraaid. 


Aan het einde van de wedstrijd bleek dit genoeg voor een bronzen medaille in een van de grootste categorieën van Nederland. Ondertussen startte ook het duo Nicky & Larissa hun wedstrijd, zij begonnen met een balansoefening. Ondanks een klein tijdsfoutje werd er een goede oefening neergezet. Ook hun tempo-oefening draaiden ze stabiel en hebben ze mooie salto’s laten zien. In een sterk deelnemersveld werd dit duo 8e.


’s Middags was het de beurt aan de damesgroep B junioren, namens Bredagym komen Nienke, Linne & Noortje uit in dit niveau. Er werd gestart met een tempo-oefening waarin een torenhoge dubbel salto werd gegooid, een goed begin van de wedstrijd wat de hoogste score voor dit team van dit seizoen opleverde. Deze oefening gaf de meiden vertrouwen voor balans, een wat spannendere oefening voor dit team. Alle onderdelen lukte hier naar behoren, hoewel de score wel ietwat hoger werd verwacht. Maar ook deze oefeningen bleken uiteindelijk een mooie bronzen plak op te leveren!


Op zondag mocht in de ochtend de damesgroep Charlotte, Amber-Fé & Ceder uitkomen bij de B senioren. Een kers op de taart, want door een verlaging van het NK-limiet waren zij gelukkig ook nét als een van de laatste geplaatst voor deze finale. De balans oefening is de grootste uitdaging voor het team, maar in Ahoy’ steeg dit team boven zichzelf uit. Een goede tempo-oefening volgde wat een zeer verrassende en mooie bronzen plak opleverde!


Ondertussen startte ook het Duo Lynn & Benisa hun wedstrijd, zij komen uit in een leeftijdscategorie op het hoogste landelijke niveau, de A-jeugd. Voor het eerst lieten zij handstand-heffen in de balansoefening zien. Ook de tempo-oefening werd overtuigend neergezet. In een sterk deelnemersveld grepen zij net naast de medailles en werden 4e.


In dezelfde Ahoy’ werd ook het NK turnen gehouden. Hier mochten in de 1e en 2e divisie ook turnsters deelnemen aan de toestelfinales. Jiska Bishop had zich bij de junioren 2e divisie geplaatst voor liefst 3 toestellen. 


Helaas liep de aanloop naar deze wedstrijd alles behalve gesmeerd, door een knie blessure gevolgd door een fikse keelontsteking. Dus Jiska mag dan ook zeer tevreden zijn met een 8e plaats op de balk, 7e op vloer en 6e op sprong. En vooral een hele ervaring rijker in het grote sportpaleis waar ook de absolute top van Nederland in actie kwam.


BredaGym kijkt trots terug op een geslaagd en gezellig weekend met enthousiaste sporters en trouwe supporters en kijkt vooruit naar een geweldig lustrumfeest ter ere van het 20-jarig bestaan van de vereniging op 16/17 juli in de Scharen, waar al deze toppers ook in actie zullen komen.[n]