Zaterdag 2 juli

Fietstocht Eiland van Dordrecht

9:00 | Intratuin

De fietsgids van Gilde De Baronie neemt je mee op een tocht van 84 km heen en weer naar Dordrecht. Daar fietsen we langs de rivieren die de stad omringen en we bezoeken o.a. de Onze Lieve Vrouwekerk. info: https://www.gildebaronie.nl/fietstochten Zie daar ook de info over de fietstocht op 7 juli.

 

Open-/burendag

10:00 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Dit jaar organiseren wij vanuit de Lichtboei een open-/burendag voor de mensen die in de buurt van de Lichtboei wonen. Deze dag is op zaterdag 2 juli van 10.00-14.00. Adres: Vriesdongen 1. U kunt gewoon op uw eigen tijd komen. Er is vrije inloop. Tijdens deze open dag hebben we een aantal (gratis) activiteiten. Er is een oldtimer vrachtwagen, waarmee we een rondrit maken. Verder is er een springkussen voor de kinderen en een grote sjoelbak. We hopen tijdens deze dag ook muziek met elkaar te gaan maken.

 

Zorgmarkt Breda

10:00 | Vitalis College

Heb je een kind met een beperking? Dan zijn er vast zaken waar je graag meer over wilt weten. Heb je vragen over speciale opvang? Over logeeradressen of waar je kind kan sporten of spelen? Kom dan naar onze zorgmarkt op zaterdag 2 juli van 10.00 tot 15.30 uur bij ‘Curio’, Biesdonkweg 33 in Breda. Om 10.30 uur dansen de jongeren van theaterschool Babzz. Daarna zal wethouder Boaz Adank de zorgmarkt openen. Er staan minimaal 44 kramen waar je allerlei informatie kunt vinden. De entree is gratis en er is opvang voor de kinderen. Info: www.zorgmarktbreda.nl


 

Aogse afvalrace

19:00 | Haagse Markt

Ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan van Stichting C.C. ’t Aogje in 2022 wordt er op zaterdag 2 juli een nieuwe activiteit georganiseerd op de Haagsemarkt. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Geen sportieve prestaties of ingewikkelde breinbrekers, wel verrassende elementen. Degene die tot op het laatst in het spel blijft is de winnaar en wint een cheque van maar liefst € 222,22! De presentatie is in handen van Ad Romijn en Pim van Ginneken. Inschrijven vanaf 18.30 uur. Aanvang: 19.00 uur. Verwachte eindtijd ca. 22.30 uur


 

Kennismaken met jeu de boules

13:30 | Nieuwe Inslag 89

Gratis kennismaken met de vereniging Va-Tout en het spel jeu de boules.

 

Pak de fiets voor Vuelta Filmfestival

15:00 | Pop up Filmtheather

Zin in een voorproefje op de Vuelta in Breda? Op 21 augustus doet de ronde van Spanje Breda aan, maar Filmhuis Breda geeft begin juli al het startstein. Met maar liefst 4 films op zaterdag 2 en zondag 3 juli, in een pop-up filmtheater.

 

Zondag 3 juli

Motor toerrit

9:00 | Het Veehandelshuis

MC Roadrunner uit Prinsenbeek nodigt alle motorrijders/sters uit de regio willen uitnodigen voor onze 36ste motor tourritten op zondag 3 juli. Deze twee ritten zijn respectievelijk 100 en 200 km lang met de keuze aan u zelf. De richting is de provincie Zeeland. Het inschrijven voor deze ritten tussen 9-12 uur. Je vertrekt vanuit ons clubhuis `t Veehandelshuis Groenstraat 80 4841BG Prinsenbeek. Voor meer info zie www.mcroadrunner.nl of op mob. 06 33140399


KERKDIENSTEN

Augustinusparochie: Lucaskerk: 9.00 uur; Franciscuskerk: zaterdag 19.00, zondag 10.30 uur; Willibrorduskerk 9.30 uur; Michaelkerk 11.00 uur.

Protestantse gemeente: Zondag 3 juli 2022 Lucaskerk, Tweeschaar 125: kerk gesloten. Gezamenlijke overstapviering in Johanneskerk. Markuskerk, Hooghout 96: kerk gesloten. Gezamenlijke overstapviering in Johanneskerk. Johanneskerk, Dreef 5: voorganger ds. J. van Kempen. Gezamenlijke overstapviering.

City Life Church Breda: City Life Church Breda is een eigentijdse kerk in Breda waar iedereen welkom is! Iedere zondag hebben we een dienst. Start 11:30 uur. Deuren open 11.00 uur. 


Gluren bij de Buren Breda

12:00 | Nieuwe Veste

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer.


JubileumTerrasConcert

13:00 | Café Marktzicht

Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het 20 jr. Jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert. U kunt deze middag genieten van Beekse Smart en 2 gastkoren: Smartlappenkoor Uit Volleborsten en Shantykoor Muiterij Kantje Boord, beiden uit Dussen. Voor informatie: www.beeksesmart.nl, www.dussenssmartlappenkooruvb.nl en www.muiterijkantjeboord.nl. Op het grote terras van Café Marktzicht aan de Markt in Prinsenbeek, 13.00-17.30u. Mochten de weergoden ons niet gunstig zijn, dan vinden de optredens binnen plaats en is de zaal open vanaf 12.30u. Vrij entree.

 

Museum de Rijf

13:30 | Museum de Rijf

Temidden van de natuur aan de lommerijke brielsedreef ligt museum de rijf. De op schaal nagebouwde oude dorpskern van prinsenbeek trekt daar de aandacht. De diverse taferelen vertellen over het leven van vroeger op de beek (zoals tot 1951 prinsenbeek genoemd werd). Openingstijden: 13.30-16.30 uur (toegang gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld). Ook op de woensdagen 13 juli en 10 augustus is het museum open van van 13.30-16.00 uur.


Naar de kermis bij Paulus

14:00 | Museum Paulus van Daesdonck

Met de komst van de zomer kunnen we op veel plaatsen weer genieten van de kermis. In museum Paulus van Daesdonck te Ulvenhout is de kermis al begonnen. Een miniatuurkermis. Een stoomcarrousel; de zweefmolen, de draaimolen, de steile wand en vele andere kermisattracties zijn er te bewonderen. De kermiswereld van Arie van Heerden en zijn vriend Jan is te genieten in het museum te Ulvenhout. Daarnaast een honderdtal kermisfoto's tussen 1930 en 2020 gemaakt op de kermis van Bavel, Galder, Ginneken, Heusdenhout of Ulvenhout. Zondag 3 juli kunt u van de kermiswereld genieten in het museum van Paulus van Daesdonck Pennendijk1 te Ulvenhout. De toegang is gratis. Het museum is open van 14 tot 16 uur op deze zondagmiddag.

 

Tweede Disney Pin Trading Middag

12:00 | Gemeentelijk Sportcentrum Breda 

Zondag 3 juli is het zover de 2de editie van de Disney Pin Trading Middag. Deze zal vanaf 12:00 tot 17:00 uur gehouden worden in het Gemeentelijk Sportcentrum Breda. Meer info kan er gevonden worden via de volgende kanalen: Facebook: https://www.facebook.com/pintradingmiddag Instagram: @pintradingmiddag Locatie; Sportcentrum Breda, Bijster 1, 4817 HX Breda. Deuren zijn open op zondag 3 juli vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur.

 

IVN-natuurwandeling

13:30 | IVN Mark & Donge

Zondag 3 juli wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door een prachtige natuur- en landschapstuin aan de rand van bosgebied de Duiventoren. Jarenlang was hier de plantenkwekerij van Toon Thielen gevestigd. Nu is het een tuin vol verrassingen, een lusthof voor mensen, planten én dieren. De wandeling start om 13:30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

 

XL Examenconcert Hoorn

13:30 | De Nieuwe Veste

Maar liefst 4 hoornisten doen hun examen in het Bijzonder Traject! Dat wordt dus een spetterende muzikale happening! De vier hoornleerlingen zorgen voor een afwisselend programma, met zowel standaard werken als verrassende composities. Gratis toegang

 

 

Familieopstellingen in Bavel

19:30 | Ruimte in Bavel

De workshop Familieopstellingen wordt gegeven in een sfeervolle ruimte in Bavel. Donderdag 7 juli van 19.30 tot 21.45 uur. Aanmelden door een e-mail te sturen naar kees.robben@home.nl of te bellen 06 12585050.