Team RBB 1 Foto: Rob v Leeuwen

Regionale badmintonspelers boeken landelijke succes

BREDA - Talentvolle badmintonspelers uit Breda, die bij verschillende verenigen spelen in Breda (BC Woodspecker en PC Princenhage), en een aantal bij de Badminton School BSEL (voorheen RTC Breda), onder auspiciƫn van de Regionale Badminton Bond Breda (RBB), doen mee aan de landelijke competitie van Badminton Nederland.

Ook dit jaar deden veel badmintonners weer mee aan de Brabantse Jeugd- en Seniorencompetitie van Badminton Nederland. Met veel plezier en inzet deden verschillende RBB-teams aan deze competitie mee. Drie teams zorgden voor een verrassend succes.

Vanwege het behaalde resultaat op regionaal niveau, mochten twee van deze drie excellerende RBB-teams meedoen aan de nationale divisie kampioenschappen die in toernooivorm plaatsvinden.

RBB-team 1

Spelers: Nora Hulspas, Roos Kanselaar, Jop Vermeulen en Niels Romgens. Met 20 andere winnende teams uit Nederland kwam op 18-Juni het team samen met de ouders en de beide trainers Mirjam Hilhorst en Rob v Leeuwen aan bij de Sporthal De Limeshal in Alphen aan de Rijn. Daar werden de voorrondes gespeeld voor de nationale Divisie 8 kampioenschappen. De beste vier teams mochten op 25 en 26 juni de finale spelen. Door de eerste wedstrijd te verliezen en de rest van de wedstrijden te winnen kwam het team niet verder dan de zesde plaat, dus ging de finale aan hun neus voorbij. Toch een hele goede prestatie als je bedenkt dat er in totaal honderd teams uit heel Nederland aan deze competitie deelnamen.

RBB-team U19

Spelers: Kenan van der Heijden, Daniel van Mechelen, Anne Kanselaar, Indy Janssen en Iris Samola. Het RBB U19 plaatste zich direct voor de finalewedstrijden.

Dus op 25 en 26 juni ging ook dit team samen met de ouders van de spelers en trainer Rob v Leeuwen op pad voor de finalewedstrijden in Wijk bij Duurstede. Op zaterdag werden alle wedstrijden winnend afgesloten wat op zich allemaal finales waren. Op zondag de halve finale gespeeld met nog spierpijn van de zaterdag ging het vijftal lekker aan de bak. Omdat er met 3-2 jammer genoegd werd verloren, heel jammer. Dus is er gespeeld om de derde/ vierde plaats die met 3-2 werd gewonnen.

Al met al hele goede resultaten, temeer omdat ook het eerste RBB 1 team voor een groot deel uit jeugdige spelers bestond.

Van Links naar Rechts Team RBB U19 Kenan v/d Hieijden Indy Janssen Anne Kanselaar Daniel v Mechelen Iris Samola.