Turnster Isabella Senary maakt een split op de balk.
Turnster Isabella Senary maakt een split op de balk. Foto: Nadine Noorloos

Onderbouw turnsters BredaGym laten progressie zien

BREDA - Op zondag 3 juli deden de onderbouw turnsters van BredaGym mee aan het laatste meetmoment van de KNGU.


De turnsters mochten hun vorderingen laten zien in de turnhal in Waspik. De organisatie van het meetmoment lag in handen van Turnschool Alianza.

Tijdens een meetmoment mogen de turnsters in stationnetjes laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Zo kunnen ze op brug laten zien hoe goed ze de strekhangzwaaien en borstwaartsom al beheersen en maken ze op vloer een flikflak of een rol achterover van een schuin vlak. Voor al deze onderdelen kunnen de turnsters stickers verdienen in een gouden, zilveren of bronzen kleur. Aan het einde van het meetmoment krijgen ze een diploma mee naar huis met alle stationnetjes erop met de verdiende sticker erbij. De 5-jarige Nola Stockx is de jongste turnster van BredaGym. Ze liet mooie vorderingen zien op het onderdeel vloer. Ook Keet van de Pas, Sofie Heesters en Jaliyah Raphaela maakten mooie stappen op dit toestel. Wies Schewe turnde een prachtige streksalto tot ruglig op sprong en Lana Cheung en Liva Theune lieten zien dat ze de radslag op de grondbalk beheersen. Margarita Fursova, Inge Jacobs en Isabella Senary zijn enorm sterk. Zij maakten op het onderdeel brug de moeilijkste oefening, waarbij ze meerdere keren zichzelf optrekken.


Op de vloer werden meerdere flikflakken gesprongen en in de trampoline lieten ze voor het eerst een wisselspagaat zien. Alle turnsters maakten heel wat progressie en verdienden mooie stickers. Het meetmoment werd afgesloten met een diploma-uitreiking waarbij de turnsters mochten plaatsnemen op een groot podium.[n]