Afbeelding
Foto: Archief Deltalent

Frank van Ommen scoort hoog met Deltalent handballers

BREDA - Frank van Ommen heeft een ongekend goed jaar achter de rug. De oefenmeester van de handbaltak van Deltalent levert het ene na andere talent af sinds de reorganisatie die exact een jaar geleden plaats vond. De talenten nemen momenteel deel aan toernooien en EK's in onder andere IJsland, Noorwegen en Deuitsland.

Het Nederlands Handbalverbond deed een jaar geleden een beroep op Deltalent om de regiotrainingen in het gebied Bergen op Zoom – Eindhoven over te nemen.


Regionaal Talenten Centrum werd Deltalent Handbalschool Breda en onlangs Toplijn Deltalent. Het gaat de organisatie voor de wind. Van Ommen begon met twaalf talenten in 2001 en zag het aantal stijgen naar 50 jongens en meisjes waarvan een twintigtal in de diverse nationale selecties uitkomen. Op dit moment nemen ze deel aan diverse toernooien en EK’s in o.a. IJsland, Noorwegen en Duitsland. En Israël behoort in september tot de mogelijkheden als het team onder 18 zich plaatst voor het Championship met drie Deltalent spelers. Bij de meisjes ook drie onder 16 die in Zweden bezig zijn.


Extra trainer

Van Ommen: “Volgend jaar gaan we starten in de leeftijd 12 / 13 jaar. Een extra trainer gaat me hierbij assisteren. Dit is een leeftijd dat we er ons eigen sausje over kunnen gooien. Hier laten we het plezier prevaleren. En het is dankbaar werk omdat ze alles nog absorberen en te vormen zijn. Het vraagt nogal wat van de spelers. De meesten studeren op het Graaf Engelbrecht College en kunnen daar ook trainen. We hebben dankzij de LOOT status de gelegenheid om ze vijf technische trainingen in de week aan te bieden naast drie krachttraingingen bij Medifit, waar ze een speciaal programma afwerken. Daarnaast trainen ze bij hun vereniging en eventueel de nationale selecties.”


Dit alles is het voorportaal voor het grote werk op Papendal waar onder meer zes talenten onder 15 al eenmaal per week heen gaan.


'Ouders zijn de
belangrijkste sponsors voor hun kroost'


In de driehoek Sport, School en Sociaal is ook de rol van de ouders erg belangrijk. Volgens Van Ommen zet het handballen het gezin op zijn kop. Hij noemt de ouders dan ook de belangrijkste sponsors, die altijd klaar staan voor hun kroost.


Progressie

Door de snelle groei die Toplijn Delta doormaakt loopt Breda voor op de overige regio’s. “We letten erg op de details en hebben voortdurend contact met spelers en ouders. De staf is goed en bestaat uit ervaren ex- spelers. Die goede organisatie zorgt voor resultaat en maken we progressie. Er is een open communicatie met wederzijds eerlijk zijn naar elkaar. Soms moeten we de handrem er op zetten, want de kids zijn zo fanatiek dat ze zelf in dit overvolle programma in de rustdag nog willen ballen”: aldus Van Ommen die zijn vijftigste handbaljaar ingaat.[n]