KABLAM zet tweedehands items om in winst

BREDA - Het nieuwe feel-good YouTubekanaal KABLAM, dat ontstond als idee van de in Breda geboren YouTuber WIDMTV (Sam de Man, 34) lanceert vanaf woensdag 3 augustus zijn nieuwste programma KRINGLOOP.

Na het eerste seizoen van het programma DROMMELS, waarin hosts Sam de Man, Tristan van der Laan en Nadine van der Gaag hun irritaties blootleggen in een komische korte podcastvorm, is het tijd voor het tweede programma van het kanaal waar alles kan en alles mag. In KRINGLOOP nemen presentatoren Sam de Man en Corné van Opstal het tegen elkaar op en gaan ze gedurende zeven afleveringen bij drie verschillende Bredase kringloopwinkels in het thema van de betreffende aflevering opzoek naar iets om voor een (kleine) winst te kunnen verkopen op Marktplaats danwel 'het internet'.


Duurder

"Het idee ontstond nadat wij, samen met heel veel andere mensen, merkten dat alles alsmaar duurder werd. De benzine die je in je auto stopt, het brood dat je bij de bakker haalt, het WC-papier om je kont mee af te vegen en zo kunnen we nog wel even door gaan!", grapt de bedenker van het kanaal. "Het enige dat niet meegroeit in de kosten is het salaris dat je krijgt uitbetaald." En daarom werd besloten om KRINGLOOP in het leven te roepen.

Op een komische manier dat wat er onder veel mensen leeft, speels brengen in kapklare video's van ruim 10 minuten. Dat het verkopen van waren via het internet niet altijd even vlekkeloos verloopt, is in de eerste aflevering al duidelijk te zien, wanneer de verkoop van het item van een van de twee heren in één moment in de kiem wordt gesmoord.


Drie kringloopwinkels

Aan het eerste seizoen van het programma, dat vanaf 3 augustus iedere woensdag om 12.00 uur te zien is op het kanaal, werkten belangenloos drie kringloopwinkels mee; de Emmaus, Vindingrijk en Henkie's Tweedehands Hoekie. Alle drie gevestigd in Breda. Het YouTube Kanaal KABLAM is in het leven geroepen om alle verschillende programma ideeën die mensen hebben uit te kunnen voeren, mits natuurlijk goed onderbouwd. Zodoende hoopt de oprichter van het kanaal dat er in de loop van de projecten meer en meer creatieve geesten bij het project en het kanaal aansluiten.[n]