UK is een groot succes!
UK is een groot succes! Foto: Maaike van Leeuwen

Ulvenhouts Kinderfestival smaakt naar meer

ULVENHOUT - Men neme: 220 kinderen, 150 vrijwilligers, zon, muziek, 45 spellen, workshops, demo’s, een escaperoom en een stormbaan. Drie jaar zachtjes laten sudderen en daarna drie dagen met beleid mengen. Het resultaat is een heerlijke zomercocktail om de vakantie mee te beginnen: het Ulvenhouts Kinderfestival, kortweg UK. De eerste editie vond 27, 28 en 29 juli plaats en werd enthousiast ontvangen.


Ulvenhout Leeft wil bijdragen aan verbinding in het dorp door het organiseren van activiteiten voor jong en oud. In 2019 kregen plannen voor een driedaags kinderfestival vorm. En toen kwam corona… Eveliene Arema, die samen met o.a. Maaike van Leeuwen de communicatiewerkgroep vormt: “Het gaf ons wel tijd om het festival goed voor te bereiden.”


Tijdreis

Het festival werd 27 juli geopend met een speciaal gecomponeerd lied en een dansje. In drie dagen tijd maakten de kinderen daarna al sportend en spelend een reis door de tijd. Het programma was een doorslaand succes. Lars (groep 7): “Je hoeft nooit twee keer hetzelfde spel te doen en tussendoor hoef je ook niet lang te wachten.” Zijn favorieten? “De stormbaan, de escaperoom en de elektroworkshop.”


Verbinding

De deelnemers werden opgedeeld in groepjes van acht, met kinderen van de Rosmolen en de Klokkebei. In een openingsspel maakten ze kennis met elkaar. Marie (groep 8) en Pleun (groep 7) zijn erg enthousiast over de escaperoom. “Wij hadden 12 minuten over”. Ook de workshops handboogschieten en TikTok waren een succes. Johnny (5 jaar) vermaakte zich prima bij het sponzenspel. “Lekker koel”, grijnst hij met zijn voeten in een emmer water.


Vrijwilligers

Een festival als UK is onmogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Saartje (15), begeleidt samen met vriendin Lonne (14) vrijdag een dag een groepje: “Het is heel leuk om te doen en het is allemaal goed geregeld.” Alleen wie zich als vrijwilliger had aangemeld, kon zelf het verloop van het festival ervaren. Maaike: “We hebben een filmpje gemaakt om alle ouders een indruk van het festival te geven.” Dat de kinderen er thuis enthousiast over vertelden, blijkt wel uit de bedankjes en kaartjes die de organisatie al tijdens het festival ontving.


Blijvertje

Het is stil op het terrein van HBSV Alliance d'Amitié en de sportvelden op Jeugdland nu de eerste editie achter de rug is. Maar het UK-clublied zal nog lang te horen zijn in het dorp. Het Ulvenhouts Kinderfestival is een blijvertje![n]

Vier-op-een-rij
Met het UK clublied en -dansje wordt de dag geopend
Maskers maken
Stormbaan
TikTok workshop