Afbeelding

37 jaar Blue Marble Silver
Cornet Band

BREDA - De Blue Marble Silver Cornet Band is in 1984 opgericht door een aantal Bredase jazzmuzikanten en heeft sinds 1985 elk jaar een bijdrage geleverd aan de goede sfeer van het Bredase Jazzfestival.


Blue Marble is een looporkest in de traditie van de Marching Bands uit New Orleans.

In aankleding en muziek wordt geprobeerd de presentatie van de originele Marching Bands zo dicht mogelijk te benaderen. De muzikanten worden dan ook tijdens optredens vaak begeleid door een Grand Marshal en twee Sidewalksters, die wezenlijk bijdragen aan de sfeer van de muziek. 

De Blue Marble is een typisch Bredaas orkest dat de traditie voortgezet heeft van het uit het verleden bekende Bredase looporkest Intercity Brass Band.

In 2019 was het 35 jarig bestaansfeest gepland maar door de pandemie kon het feest niet doorgaan. Tijdens de opening van het Bredase Jazzfestival is er kort bij stil gestaan. 

Het 35 jarig bestaan kan nu na 37 jaar wel plaatsvinden, daarom gaat Blue Marble los met een muzikaal feest programma.

Op zaterdag 24 september vanaf 20.00 uur staat de deur van Boerke Verschuren open voor alle belangstellenden.

De Blue Marble Silver Cornet Band zal die avond onvervalste New Orleans brassbandmuziek ten gehore brengen. Het optreden wordt afgewisseld door twee sessies van de Bredase formatie: High Five Plus, een podiumformatie met minder bekende nummers uit de New Orleans traditie.

Jubileumconcert Blue Marble Silver Cornet Band

24 september 2022: 20.00 uur – 23.30 uur

Boerke Verschuren Ginnekenmarkt 13 Breda

Entree: gratis.[n]