Opening van nieuw seizoen Raadsacademie

BREDA - Op dinsdag 6 september van 19:30 tot 21:30 uur geeft Walter van de Calseyde een lezing in de raadzaal van het stadhuis. Deze lezing is niet alleen voor raadsleden en burgerraadsleden toegankelijk, maar ook voor andere belangstellenden. Die kunnen de lezing bijwonen in het stadhuis of online mee- of terugkijken via www.breda.nl/gemeenteraadlive.


Lezing ‘Het waarom van Breda’
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een stad bestaat. Maar voor alles is wel een oorzaak of een reden. Ook voor Breda. Aan de hand van de bekende marketingmix Plaats, Personeel, Promotie, Product en Prijs en vele mooie afbeeldingen behandelt Walter van de Calseyde de geologische, historische en economische redenen waarom Breda is ontstaan en geregeld tot grote bloei is gekomen en zal komen. Een tipje van de sluiter? Slimme en machtige bestuurders en ondernemers wisten telkens op tijd een ‘economisch infuus’ aan te (laten) leggen om de stad in verbinding te brengen en houden met de belangrijke handelsstromen in de Nederlanden. Zo blijft Breda al ruim 750 jaar in leven. Walter van de Calseyde heeft als tekstschrijver en cultuurliefhebber meegewerkt aan een tiental boeken over Breda, zoals ‘Breda na 750 jaar’, ‘Havenboek’, ‘Breda buiten’ en ‘Breda in kaart’.


De lezing opent het nieuwe seizoen voor de raadsacademie van de gemeenteraad Breda. Via de Raadsacademie, opgericht in 2022 en van start bij aanvang van de raad 2022-2026, kunnen raadsleden trainingen, cursussen en opleidingen volgen om hun kennis te vergroten en hun vaardigheden te verbeteren. Hierdoor zijn raadsleden beter geïnformeerd en kunnen zij betere besluiten nemen.[n]