Korenmiddag Tranen van Van Cooth

BREDA - Op zaterdag 27 augustus vindt de 18e editie plaats van de Tranen van Van Cooth. Verbonden is hieraan de welbekende korenmiddag van de Tranen van Van Cooth. 


Dit jaar nemen 19 koren deel, die de binnenstad opvrolijken met smartlappen en zeemansliederen. En wel op 8 verschillende locaties. 


De Bruine Pij, Kerkplein, hoofdsponsor voor de Korenmiddag, hier melden de koren zich aan bij de korencoördinatoren en worden daarbij onthaald op koffie, thee met krentenbollen, flesje water en kunnen de koren hun speciale consumptiemuntjes inleveren.


11.30-11.40 uur: Klokkenluidersgilde Breda luidt de klokken voorafgaande aan de opening. 11.45 uur: Openingswoord door bestuurslid van de Tranen, Peter Marijnissen. Gevolgd door het gezamenlijk zingen van het Bredase Volkslied door alle koren. Na afloop zijn de koren bij De Bruine Pij van harte welkom om gezellig na te praten met de andere koren onder het genot van een drankje of kunnen bij de Mezz gaan genieten van de vele artiesten, die daar tot 23.00 uur optreden.


Locaties
De consumptiebonnen zijn ook in te leveren bij sponsor de Foodhall, Reigerstraat. Overige locaties waarbij de koren zeer welkom zijn: De Huiskamer, Haven; Tapasbar Plan B, Kasteelplein; Waalse Kerk, Catharinastraat; Yoghurtbarn, Veemarktstraat / Bisschopspleintje; Tante Betsie, St. Janstraat; De Colonie, Grote Markt. Op iedere locatie zijn 7 koren te beluisteren vanaf 12.00 tot 15.45 uur of van 12.30 tot 16.20 uur. Afhankelijk van de locatie op het korenschema. De podia worden bemand door vrijwillige locatiemanagers, die ieder koor verwelkomen en de optreedtijd bewaken, flyers voor de bezoekers uitdelen. Zonder hen geen Korenmiddag.


Presentatie koren

Op de website van de Tranen van Van Cooth www.detranen.nl presenteren alle koren zich met foto en introductietekst, die door dubbelklikken op de foto te lezen is. Komt u als vanouds weer gezellig met ons de smartlappen en zeemansliederen meezingen of beluisteren op alle locaties? Wij zien naar u uit! Van harte welkom![n]