Afbeelding

Guus Meeuwis verrast met optreden op station Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Reizigers keken vanochtend verbaasd op in station Breda toen daar ineens Guus Meeuwis live optrad. Meeuwis trad op in het station voor NPO Radio 2.

NPO radio 2 is 100 uur lang bezig met geld inzamelen voor KWF. Om daar aandacht voor te krijgen, verraste Guus Meeuwis treinreizigers op station Breda met een verrassingsoptreden. Aan de Belcrumzijde van het station start hij rond 08.30 een live-optreden. Terwijl er nog gewacht wordt tot de bus van NPO2 arriveert, zingt Meeuwis alvast een eerste nummer.

Reizigers kijken verbaasd op wanneer ze ineens Guus Meeuwis horen zingen op het station. De actie zorgt dan ook voor enthousiaste reacties. Meeuwis nam nadat hij het nummer Stap voor Stap ten gehore bracht uitgebreid de tijd om te praten en op de foto te gaan met ns-personeel en andere omstanders.

NPO
Rond 8.45 arriveerde de NPO2 ‘collectebus’, met daarin de DJ’s van NPO2. Via grote QR-codes stimuleerden zij alle omstanders om te doneren aan KWF terwijl Meeuwis Het is een Nacht en Stap voor Stap ten gehore bracht. Aangezien hij de nummers zong om donaties voor het KWF op te halen, besloot Meeuwis samen met de DJ’s wel om de tekst van het bekende ‘Het is een Nacht’ een beetje aan te passen. In plaats van ‘Je vraagt of ik zin heb in een sigaret’, zong Meeuwis vanochtend het nummer met de aangepaste tekst ‘Je vraagt of ik zin heb in een goulashkroket.’

Psst…er staats iets moois te gebeuren op station #Breda. Rond 08.30 gaat Guus Meeuwis hier live optreden aan de Belcrumzijde!???? Want @NPORadio2 zamelt deze week geld in voor @kwf_nl. Luisteren kan dus ook op de radio ?? pic.twitter.com/ZIHHTj2myK

Guus Meeuwis gaat op de foto met NS-personeel