Geslaagde 31e Dorpsloop Teteringen

TETERINGEN - Eindelijk, na drie jaren, kon er op 28 augustus weer een stratenloop door Teteringen worden georganiseerd. Met Kober kinderopvang als nieuwe hoofdsponsor en naamgever van de loop voor leerlingen van de basisschool. Ook nieuw dit jaar waren de wandeltochten, gefaciliteerd door de Dorpsloop maar georganiseerd door Snoeren Footfashion. 


Het weer was prima en, ondanks de vakantieperiode, zat het aantal deelnemers in stijgende lijn. Mogelijk speelt de Bredaille een rol, waarbij hardlopers die dit jaar aan drie van de vier hardloopwedstijden in Breda meedoen, in het najaar een medaille, de Bredaille, krijgen uitgereikt. Dorpsloop Teteringen had de primeur. Mede daardoor werd het een extra gezellige drukte bij de Dorpsherberg, met uitzicht op het nieuwe Willem Alexander park. De Dorpsloop werd, intussen traditie, in de ochtend voorafgegaan door een opnieuw succesvolle wielerronde. 


Op de 10 kilometer slaagde Stan Schipperen uit Raamsdonksveer, met zijn 20 jaar Europees doorgebroken, er net niet in het parcoursrecord (29.38) van Marcel Laros uit 2000 te breken. Het scheelde slechts 8 seconden, dus volgend jaar kan Stan op herkansing. Extra mooi was dat ook Marcel Laros, na jaren afwezigheid, de 10 kilometer weer meeliep.  De beste Teteringenaar op de 5 km bij de heren werd Rick van Hooijdonk. De beste dame op deze afstand werd Kim Giesbergen. Peter van Zundert was beste Teteringenaar op de 10 kilometer. De snelste Teteringse dame was Florence van der Linden. De volledige uitslag van de volwassenen is te bekijken via www.uitslagen.nl.

Direct na de afloop van de volwassenenloop werd de kinderloop gehouden voor kinderen van (met name) de Teteringse basisscholen. Het bestuur van Stichting Dorpsloop Teteringen (Eric, Paul, Maikel, Yvonne, Hans, Henk, Kevin en Loek) bedankt ook dit jaar weer iedereen die bijgedragen heeft aan het geslaagde verloop van de 31e Dorpsloop en 26e kinderloop. Denk daarbij aan de vele sponsors uit Teteringen en daarbuiten en aan de 60 vrijwilligers die elk jaar weer meehelpen. Zonder vrijwilligers is er geen Dorpsloop. Ook dank aan de leden van het wielercomité. Op naar de 32e Dorpsloop![n]