Logo mantelzorgwaardering
Logo mantelzorgwaardering Foto: StiB

Breda waardeert mantelzorg met Breda Cadeaukaart

BREDA - Breda is trots op haar mantelzorgers! Als blijk van waardering kunnen mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand in de gemeente Breda een mantelzorgwaarding aanvragen. Dit is een Breda Cadeaukaart van 75 euro. Jonge mantelzorgers kunnen een cadeaukaart van 25 euro aanvragen.


Zonder mantelzorgers zakt ons zorgstelsel vandaag nog in elkaar. Het is belangrijk dat de inzet van mantelzorgers gezien wordt, dat ze steun en waardering krijgen. Niet alleen van degene voor wie ze zorgen, maar ook uit de omgeving. Breda is trots op haar mantelzorgers! Dit jaar bestaat de waardering uit een Breda Cadeaukaart. Deze cadeaukaart is in te wisselen bij ruim 150 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Zo steunen we de Bredase ondernemers. Mantelzorgers kunnen de waardering t/m 31 oktober aanvragen bij StiB via www.bredawaardeert.nl. In september kunnen mantelzorgers de waardering ook telefonisch aanvragen, via 076-7503200 (op werkdagen, tussen 9.00 en 12.30 uur).

Ben ik mantelzorger? Zorg jij minimaal 3 maanden en 8 uur per week onbetaald voor iemand? Bijvoorbeeld voor een familielid, partner, kind, buur, vriend of kennis? Dan ben je mantelzorger. Woont degene voor wie je zorgt in de gemeente Breda? Dan kun jij deze mantelzorgwaardering aanvragen.

Ook jonge mantelzorgers (4 t/m 24 jaar) kunnen een waardering aanvragen. Je bent jonge mantelzorger als je opgroeit in een gezin waarin iemand langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt is.

Meer informatie vind je op
www.bredawaardeert.nl.[n]