Bavel J3 U13
Bavel J3 U13 Foto: BC Bavel

Eerste thuiswedstrijden
BC Bavel gespeeld

BAVEL - Zondag 18 september was het dan (eindelijk) zover, de eerste thuiswedstrijden van de Badminton Nederland Competitie (BNL) werden weer gespeeld. Vanaf 11.15 uur werd in sporthal de Huif om ieder punt gestreden.


Voor de jeugdige spelers van Bavel J3, uitkomend in de U13-klasse (‘under’ 13) de eerste keer, dus een spannend moment. Vooral toen ze hun tegenstanders binnen zagen komen die soms wel 3 koppen groter waren. Maar, lengte zegt niet altijd alles, werd hen nog snel door de trainer ingefluisterd. Zowel in de heren- als damesdubbel was een 3e set nodig. In beide gevallen had uiteindelijk de tegenstander 2 sets gewonnen en dus de wedstrijd. Mylani wist heel knap haar damesenkel te winnen. In de overige wedstrijden werd hard gestreden door onze jeugdige spelers, maar was de tegenstander (letterlijk) nog een maatje te groot. Maar ze kregen het zeker niet cadeau. 

Bavel 2 en Bavel 3 hadden nog een weekje extra vrij.  Volgende week is het weer tijd voor speelronde 2. Het programma is te vinden via onze website: https://www.bcbavel.nl/wedstrijden/badminton-nederland/.

Uitslagen speelweek 1:
Bavel BC 1- Reeshof BV 1 3-5
Shot BC J2- Bavel BC J1 5-3
Alouette BC J6-Bavel BC J2 8-0
Bavel BC J3- Oss BC J4 1-7
Geldrop BC J8-Bavel BC J4 6-2[n]