Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Een ander groots en populair hardloopevenement in Breda is natuurlijk de Singelloop. Deze wedstrijd vindt traditioneel het eerste weekend van oktober plaats. Deze editie is wel érg bijzonder: het is namelijk de 35e keer dat de loop van start gaat.

De AMGEN Singelloop Breda is een stratenloop door het historisch centrum van Breda, langs de mooie singels en markante gebouwen en met de finish op de Grote Markt. De Bredase Singelloop is een top-loopevenement waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat. De duizenden toeschouwers en de vele muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours maken de Bredase Singelloop gezellig. 


Afstanden

De AMGEN Singelloop Breda kent vijf onderdelen: de 5 kilometer, de 10 kilometer, de halve marathon en de familieloop. Nieuw dit jaar is de 5 kilometer Walking & Wheeling, speciaal gericht op mensen die niet kunnen of willen hardlopen, maar wel de unieke sfeer van de Bredase Singelloop als deelnemer willen ervaren. Al deze afstanden kunnen ook gekozen worden door deelnemers aan de Businessrun. Hieraan doen jaarlijks circa 500 teams mee.


Goed doel
Ieder jaar wordt tijdens de Bredase Singelloop geld ingezameld voor een goed doel. In 2022 zet de Bredase Singelloop Running Blind Breda op de kaart. "Onze missie is de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking te verbeteren door veilig hardlopen mogelijk te maken", aldus Running Blind. "De positieve effecten die hardlopen op het fysieke en mentale welbevinden heeft, moeten ook voor iedereen met een visuele beperking bereikbaar zijn. In brede zin: bijdragen aan deelname door en integratie van mensen met een visuele beperking in de loopsport.”

De activiteiten die door de stichting Running Blind (SRB) gestimuleerd en geïnitieerd worden vinden plaats in regiogroepen die onderdeel zijn van reguliere atletiekverenigingen of loopgroepen.[n]