Vrijdag 23 september

Stadwandeling

11:00 | Grote kerk

Stadswandelingen: donderdag t/m zaterdag 14.00u vanaf ingang Grote Kerk; zondag 11.00u vanaf ingang Grote Kerk.

 

Torenbeklimming

14:00 | Grote kerk

Torenbeklimmingen: donderdag t/m zondag 14.00u en 15.00u (vanaf 12 jaar).

 

Zaterdag 24 september

Najaars groenmarkt

10:00 | Kinderboerderij Wolfslaar

Groei en Bloei Breda houdt een leuke groenmarkt met zelfgekweekte planten/struiken, jam, keramiek, plantensteunen en aanverwante artikelen tegen hobbyprijsjes.

 

Markt voor oude en antieke kerstversiering

10:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Grote markt voor oude en antieke kerstversiering, een ‘must’ voor iedere verzamelaar.

 

5e Editie Breda Expo

11:00 | Gemeenschapshuis Vianden

Breda Expo “van ambacht tot hobby” vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 september in Zaal Vianden, Viandenlaan in het Ginneken. Deze beurs herbergt allerhande ambacht- en hobby-activiteiten en is door de jaren heen een geweldige bron van inspiratie gebleken voor de talrijke bezoekers van jong tot oud. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00-16.00 uur.

 

Op de koffie en soep bij......

11:00 | Koninklijke Visio, de Blauwe Kamer

Kom kennis maken met de bewoners van koninklijke Visio aan de Valkenierslaan 224 te Breda. Tussen 11.00 en 13.00 uur zal de koffie met lekkers of een kop zelfgemaakte soep voor u klaar staan.

 

Repair Cafe

12:00 | De Dobbelsteen

Repair Cafe in de Dobbelsteen op zaterdag 24 september. Laat je spullen repareren, want weggooien is en blijft nog steeds zonde! Vanaf 12.00 uur houden we een open inloop. We sluiten om 15.30 uur. We hebben weer vele deskundige vrijwilligers op het gebied van kleine huishoudelijke apparaten, computers, telefoon, kleding, naaimachines en fietsen. De reparaties zijn gratis, behalve de onderdelen en materialen. Naaimachines vooraf aanmelden bij coördinator Henk Oomen: henk.oomen1948@hotmail.com. We zijn gevestigd aan de Doelen 36 te Princenhage.

 

Optreden Muziekkapel de Droelen

20:15 | Chassé Theater

Muziekkapel De Droelen, die dit jaar 55 jaar bestaat, speelt op zaterdagavond 24 september in de foyer van het Chassétheater tijdens de K.A.M. van 20.15 tot 20.45 uur. Na hun 4 daagse muzikale trip naar Duitsland is dit weer het eerste optreden na de zomervakantie. Gratis entree. We zoeken als aanvulling bij onze gezellige kapel nog een trompettist cq bugelspeler, trombonist en baritonspeler. Informatie: 0638276706

 

Paddenstoelen excursie KNNV Breda

10:00 | KNNV afdeling Breda

Op 24 september organiseert de KNNV afdeling Breda, in kader van de nationale week van de veldbiologie, een paddenstoelenexcursie op de Strijbeekse heide. De excursie staat onder leiding van Piet van Iersel. Plaats van samenkomst: parkeerplaats Erikaweg, (kruising Goudbergseweg/Erikaweg, Strijbeek. Vertrektijd: 10.00 uur.


Foto Expositie Fotogroep de Belcrum

12:00 | In de poort

Op zaterdag 24 en zondag 25 september houdt Fotogroep de Belcrum haar jaarlijkse foto expositie. U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Beide dagen van 12:00 tot 17:00 uur. Zwaluwstraat 15, in de poort.

 

Filmhuis presenteert Greta Gerwig Special

15:30 | Brandpunt

We trappen dit gloednieuwe seizoen af met een special rondom de Amerikaanse alleskunner Greta Gerwig. Ze acteert, ze schrijft, ze regisseert. Tijd voor een ode aan deze powervrouw.

 

Heemkundekring op de Beek viert zilveren jubileum

19:30 | De Drie Linden

Het jubileum wordt gevierd met het muzikale multi-mediaspektakel Prinsenbeek binnenstebuiten. Op 16m2 led-scherm in de Jumbo-Miegielsenzaal De Drie Linden. Keuze uit 3 voorstellingen: zaterdag 24 september 19.30u, zondag 25 september 14.00 en 19.30u m.m.v. vele Prinsenbeekse talenten o.a. Jump Dance Factory, Musicalster Richard Spijkers, Bart Donkers, Corné Pas, Musical Academy Breda, De Muzieketeers, Leon Nagelkerke, Lieke de Beer, Gitaargroep Jan Naalden, Beekse Smart enz.

 

Concert Blue Marble Silver Cornet Band

20:00 | Boerke Verschuren

Jubileum Concert Blue Marble Silver Cornet Band (anno 1984). De Blue Marble verzorgt op 24 september een concert met medewerking van de High Five Plus Jazz Band bij Boerke Verschuren Ginneken. Tijd: 20.00-20.30 uur. Entree: gratis

 

Clipcafé

21:00 | Café De Bommel

Videoclips van bands als Purple Disco Machine, Rozalla, Shannon, Pharrell Williams, Robin S, Scissor Sisters, Prince & New Power Generation, Wild Cherry, N-Trance, Abba, Nightcrawlers, Daft Punk, Technotronic om er maar een paar te noemen!

 

Zondag 25 september 

Bavel Fietst Om

8:00 | Molen de Hoop

Het is de elfde editie van Bavel Fietst Om. Op het programma staan de MTB Veldtoertocht de KidsClinic met pumptrack, gravel-event (de GravHel van Bavel) en voor elk Wiels. Je kan online inschrijven op de site bavelfietst.nl.

 

Open Toptrouwlocatie Route

11:00 | De Avenue

Gaan jullie trouwen? Dan is de Open Toptrouwlocatie Route dé manier om jullie perfecte trouw- en/of feestlocatie te vinden. Vijf keer per jaar organiseert Toptrouwlocaties deze open dag voor aanstaande bruidsparen. Zo ook bij ons in De Avenue.

 

AM Overture to a new season

15:00 | Stadspark Valkenberg nabij T-huis

Openluchtconcert door Symfonisch blaasorkest AMOR MUSAE Prinsenbeek o.l.v. dirigent Frans van Dun. Opening seizoen 2022-2023.
 

Traditioneel Bayerisch Bierfest

17:00 | Bierreclame Museum

Dit jaar voor de 29e keer organiseert het Bierreclame Museum met veel plezier op zondag 25 september het traditioneel Bayerisch Oktoberfest. Natuurlijk zoals ieder jaar zijn Die Edelweißbuben weer van de partij. De kapel begint rond de klok van 17:00 uur en de entree is gratis. Voor meer informatie: 076-5220975 of www.bierreclamemuseum.nl.

 

Ecstatic Dance

19:00 | De Avenue

Ecstatic dance is een unieke hart-openende danservaring. Vrijheid, liefde, dankbaarheid, verspreiden en vieren van het samen een zijn. Samen verbinden we ons met een energie waar iedereen zich veilig voelt en vrij om te dansen.


Expositie moderne schilderkunst

14:00 | Heemschuur De Stee

Zondag 25 september gaat Suzanne Damen haar schilderijen exposeren. Naast deze expositie van de schilderijen kunt u natuurlijk zoals gebruikelijk de erfgoederen van Teterings Erfdeel bekijken. De entree van beide exposities bestaat uit een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de instandhouding van het erfgoed. Het museum is geopend van 14.00 tot 16.00 uur en te bereiken op het Zuringveld 1a in Teteringen. Tot en met 27 november is het museum elke 2e en 4e zondag van de maand geopend.

 

Maandag 26 september

Lezing Levenskunst Zuiderhout: Oekraïne

19:30 | Park Zuiderhout

Levenskunst Zuiderhout start maandagavond 26 september met een nieuw seizoen. Belangstellenden zijn van harte welkom in Park Zuiderhout! Tijdens de eerste avond ontvangen we Jef Abbeel die een lezing geeft over Oekraïne.

 

Woensdag 28 september

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. www.kringloopsanaga

 

De Bommel Quiz

20:00 | Café De Bommel

Quizzen in De Bommel met vragen over van alles. De presentatie is in handen van de beste quizmaster van het land, Danny Damen. Inschrijven vanaf 19.30 uur - deelname gratis.

 

Vrijdag 30 september

Smokkel-fietsroute met Gilde De Baronie

10:00 | speelbos Bouvigne

Deze route voert vanuit het Mastbos via allerlei voormalige smokkelpaden langs Sprundel, Sint Willebrord, Rucphen en Schijf naar Essen. Verhalen genoeg te vertellen onderweg. www.gildebaronie.nl/fietstochten