Juf Mirka en de kids
Juf Mirka en de kids Foto: fot. Iwona Roguska

Verrassing voor juf Mirka bij Poolse School Breda

BREDA - Met een bos bloemen en chocolaatjes werd juf Mirka verrast op Poolse School Breda. Ze was daar heel blij mee. Ze is al 25 jaar verbonden met deze zaterdagschool.


In september 1997 gingen de deuren van de Poolse School in Breda voor het eerst open. Voor de groep van ongeveer twintig tweetalig opgevoed kinderen stond juf Mirka. Op 24 september, dus 25 jaar later, stond ze er weer voor de klas. Alleen deze keer eindigde de les met een bos bloemen spontaan aangeboden aan de juf door de ouders en de kinderen.  

De Poolse inwoonster van Etten-Leur woont al meer dan 30 jaar in Nederland. 25 jaar is ze verbonden met de Poolse School Breda. In begin gaf ze les aan de kinderen en daarna ook aan de volwassenen. Vandaag viel ze in voor de plotseling zieke lerares. 

Om de twee weken op zaterdagmiddag komen naar de Poolse School kinderen die de taal en cultuur van de ouders willen leren kennen. Naast de reguliere lessen zijn in dit jubileum schooljaar een aantal leuke activiteiten en uitstapjes gepland. Zou u daar meer over willen weten kijk op onze tweetalig website psbreda.nl[n]