Zaterdag 1 oktober

Militariabeurs

9:30 | Gemeenschapshuis Vianden

, Militariabeurs van 09.30-12.00 uur in Zaal Vianden, Viandenlaan 3-5, 4835EG Breda. Deze beurs is elke 1e zaterdag van de maand. Inlichtingen tel. 0622474982.

 

Open Dag Mondiaal Centrum

12:00 | Mondiaal Centrum Breda

Kom kijken bij de Open Dag op zaterdag 1 oktober tussen 12.00 uur en 16.00 uur om te zien wat er allemaal binnen het gebouw van het Mondiaal Centrum Breda gebeurt. Er is muziek, poëzie, eten en drinken, ontmoeting en kennismaken. Roland Holststraat 71, Breda, www.mondiaalcentrumbreda.nl

 

Breda krijgt een discopaleis

20:30 | De Avenue

van 20.30 tot 01.00 uur ga jij naar het coolste discofeest ooit en ga jij uit jouw discobol. @De Avenue, Waterstraat 5 Breda. Voor meer informatie blijf je ons volgen op onze facebooksite: Down Town Disco Dance Breda.


Kennismaken met jeu de boules

13:30 | Nieuwe Inslag 89

Je bent van harte welkom om eens mee te doen (gratis). Graag vooraf je komst even melden, tel. 0618055969. Website: www.va-tout.nl

 

The Black Cows

21:30 | Café de Klomp

De najaarstournee van de Bredase band The Black Cows gaat komend weekend van start met een optreden in café De Klomp in Etten-Leur. Voor de liefhebber dé kans om de formatie dicht bij huis in actie te zien. The Black Cows treedt aan met de gebroeders ‘Míster Ben' de Ruijter (basgitaar) en Ruud de Ruijter (drums), met Stef Lessmann (gitaar) en Noke de Raaff (gitaar) en met frontman Addo Sprangers. Het optreden in café De Klomp aan de Oude Bredaseweg 4 in Etten-Leur is gratis toegankelijk .


Zondag 2 oktober

Kerkdiensten

09:00 | diverse kerken

Inloopcentrum de Lichtbloei: 1e, 3e en 5e zondag: Bijbelse overdenking 2e en 4e zondag: Bijbeluurtje. City Life Church Breda: iedere zondag om 11:30 uur. Deuren open 11.00 uur. Augustinusparochie: Lucaskerk: 9.00 uur; Franciscuskerk: zaterdag 19.00, zondag 10.30 uur; Willibrorduskerk 9.30 uur; Michaelkerk 11.00 uur. H.Maria Hemelvaart Bavel: zondag 2 oktober 9.30u voorganger Laura de Vries. St. Laurentiuskerk Ulvenhout: zondag 2 oktober 11.00u voorganger Thai Nguyen.

 

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 2 oktober een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a Breda. Open van 9.30-12.30 uur. Info: www.pvbreda.nl.



Jazz at the Avenue

10:30 | De Avenue

Elke maand kun je Breda genieten van de beste Jazzmuzikanten. Michael Varekamp en Harry Kanters ontvangen maandelijks wisselende musici waarmee steeds andere thema’s worden belicht. Wisselende thema’s en muzikanten.

 

Jan & James gaan live

17:00 | Cafe de Cnaupe

Jan&James samen ruim 150 jaar oud, brengen spontaan blues en country liedjes

 

Live muziek: FourPlay

17:00 | Café De Bommel

Het live seizoen in café De Bommel start na de Singelloop met een optreden van de Bredase band FourPlay: een swingende disco-, soul- en rockcoverband!

 

Maandag 3 oktober

Literatuur & Muziek concertzaal Nieuwe Veste

15:00 | Nieuwe Veste

Verzorgd door pianiste Jetje van Wijk. Een fascinerende boek “Eerst grijs dan wit dan blauw” van M de Moor. ‘Een roman vd allerhoogste orde.

 

Bingo W-groep Bavel

13:30 | Kantine VV Bavel

Maandag 3 oktober is er weer een gezellige bingo-middag in de kantine van vv Bavel, Bavelse Hei 7 in Bavel. Aanvang 13.30 uur, kantine open vanaf 13.00 uur.

 

De invloed van de KMA op de stad Breda

20:00 | De Avenue

Stadssociëteit De Gouden Cirkel organiseert op maandag 3 oktober een avond over de invloed van de KMA op de stad Breda. Er is een boekpresentatie van de biografie van gouverneur Baron van Lawick en er zijn lezingen over de geschiedenis van de KMA. Aanvang 20 uur in De Avenue. Gratis toegankelijk.

 

Dinsdag 4 oktober

Landgoed Valkenberg met gids van Gilde

13:30 | Landgoed Valkenberg

Landgoed Valkenberg is een veelzijdig landgoed met onder meer een vijver en een in onbruik geraakte ijskelder. Het bos is een gemengd bos met een grote variatie aan bomen en begroeiing. Mooi in de herfst. Info: www.gildebaronie.nl/natuurwandelingen


Lezing: Drie rampen in en rond Breda

19:30 | ontmoetingscentrum De Vlieren

De Oranjeboom en erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau organiseren lezingen over drie rampen in en rond Breda. De avond vindt plaats op dinsdag 4 oktober vanaf 19.30 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Vlieren (Mgr. Nolensplein 1, Breda). Drie rampen en bijna-rampen uit het verre en nabije verleden worden door vier sprekers besproken. De lezingen gaan over: de stadsbrand van 1534; atoombunkers tijdens de Koude Oorlog; de brand bij Chemie-Pack (2011). De presentatie is in handen van: Frans Gooskens, Pieter Stallen, Noud Bruinincx en Henk Jans. Aanmelden via secretariaat@deoranjeboom.nl. Meer informatie: www.deoranjeboom.nl.

 

Donderdag 6 oktober

VrouwEnHart, Neem het serieus!

19:15 | Ingenhousz

Kom donderdagavond 6 oktober naar de boeiende bijeenkomst ‘VrouwEnHart, neem het serieus!’ Gastspreker is prof. dr. Angela Maas, hoogleraar vrouwencardiologie en fervent voorvechtster van het medisch anders kijken naar het vrouwenhart. Ga voor tickets naar www.vvaobreda.nl.

 

Vrijdag 7 oktober

Fietstocht Halderberge met Gilde Baronie

10:00 | speelbos Bouvigne

De gidsen van Gilde De Baronie nemen je op deze tocht via het Liesbos en de Hooiberg mee in westelijke richting om in Oudenbosch de beroemde basiliek te bezoeken. De terugtocht loopt via St Willibrord. info: www.gildebaronie.nl/fietstochten

 

Mythologie in Het Gele Huis

14:00 | Gele Huis

Van 1 tot en met 23 oktober exposeert Paul Hermans in Het Gele Huis met werk onder de titel ‘Van Alfa naar Omega, de Nikè van Samothrake opnieuw bezocht'. In zijn serie sculpturen met mythologische thema's worden verleden en heden met een futuristische verwijzing naar de toekomst gecombineerd. De expositie is te bezoeken op de reguliere openingstijden van Het Gele Huis: vrijdag 14-17; zaterdag 11-17; zondag 14-17. Haagsemarkt 6-achter, Princenhage.