Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Voor Leonore en de leerlingen van basisschool Hoogakker is de Street League nog relatief nieuw. De school doet voor het tweede jaar mee met het initiatief van NAC Maatschappelijk. "NAC heeft voor de kinderen iets magisch. Dat is super leuk om te zien."


Bij Hoogakker doen alle leerlingen van groep 7 mee aan de Street League. Lerares Leonore is enorm enthousiast over het programma. "Het programma is gericht op gezond leven. Zowel qua bewegen, als mentaal. Dat vind ik er enorm sterk aan. En waar ik zelf heel groot voorstander van ben, is dat sportief gedrag wordt beloond. Dus bijvoorbeeld iemand helpen opstaan als hij valt, en je netjes gedragen tegenover de scheidsrechter. Dat is echt een mooie les. Natuurlijk proberen voetbalverenigingen daar ook aandacht aan te besteden, maar helaas zie je toch dat uiteindelijk vaak alleen de score telt. Bij de Street League kunnen kinderen echt punten verdienen met sportief gedrag." 

De leerlingen van Hoogakker zelf hebben vooral veel zin in alle activiteiten. Zo kan er op de kickoff worden gevoetbald, is er een pannakooi, mogen de leerlingen schieten voor een snelheidsmeter en worden er spandoeken gemaakt. "NAC heeft voor de kinderen natuurlijk iets magisch. Voor de kinderen is dit écht heel erg leuk. En wij hoeven als scholen niet te betalen voor onze deelname. Dus het is echt een cadeautje van de club aan onze leerlingen."[n]