Optimale concentratie bij de start
Optimale concentratie bij de start Foto: van der Borg Fotografie

Dikke Banden Race tijdens de Rooie Zondag

BREDA - Inmiddels zijn ze door heel Nederland bekend: de Dikke Banden Races.


Deze laagdrempelige wedstrijdjes voor kinderen van 6 – 12 jaar zonder ervaring in de wielersport zijn al jaren een leuke toevoeging aan verschillende wielerevenementen. Op hun eigen (stads)fiets kunnen kinderen een aantal rondjes rijden op een afgezet parcours. Ook tijdens de Rooie Zondag op 23 oktober aanstaande gaat de tweede editie van start.

Dikke Banden Races zijn koersjes voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud, die geen wielerlicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben. Iedereen kan deelnemen op een eigen fiets - geen racefiets - en uitkomen in de eigen leeftijdscategorie. Bij voldoende animo worden de jongens en meisjes van elkaar gescheiden. Zij rijden dan eigen wedstrijdjes tegen elkaar.

Wat is er nodig om deel te nemen? Het allerbelangrijkste: goede zin! Samen met uw zoon of dochter maken we er een geweldige Dikke Banden Race van. Het is niet nodig om dure materialen aan te schaffen. Meedoen kan gewoon op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. De wedstrijdjes worden steeds gehouden op een afgesloten parcours zonder verkeer. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is eventueel te leen bij de organisatie in het geval uw zoon of dochter er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat. Uiteraard gaan we ervan uit dat men niet in actie hoeft te komen.

Inschrijven Ga naar de website
www.rooiezondag.nl[n]